Novi Sad: Koncert pijaniste Bogdana Đorđevića

23/03/2016 15:10

Novi Sad: Koncert pijaniste Bogdana Đorđevića

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u četvrtak, 24. marta, održava se koncert pijaniste Bogdana Đorđevića, koji će izvoditi dela Bramsa, Rahmanjinova, Lista i Šopena.

Bogdan Đorđević je rođen 1977. godine, a od 1993. godine bio je student prve generacije “nulte” grupe za specijalne talente na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Bio je stipendista Fonda Univerziteta u Novom Sadu za mlade talente i uspešne studente, a diplomirao je u klasi profesora Kemala Gekića, dok je specijalističke i magistarske umetničke studije završio u klasi profesorke Rite Kinke na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Do sada je učestvovao na više od 30 master klasova, usavršavao se i sarađivao sa domaćim i stranim klavirskim pedagozima, kao što su Arbo Valma, Dušan Trbojević, Aleksandar Serdar.

Održao je veliki broj solističkih koncerata i resitala, kao i nastupa sa orkestrima i kamernim sastavima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Somboru, Subotici, Pančevu, Šapcu, Zrenjaninu, Vršcu, Loznici i drugim gradovima u Srbiji, ali i u inostranstvu.

Nastupao je u okviru kulturnih manifestacija kao što su „World Piano Conference”; „Noć Muzeja”; „Skopsko leto”; „Brankovo kolo”; „A fest”. Dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom takmičenju „Petar Konjović” u Beogradu.

Koncert počinje u 19 časova, a ulaz je slobodan.

23/03/2016 15:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments