Nove medalje za mlade naučnike iz Srbije

24/04/2017 09:43

Nove medalje za mlade naučnike iz Srbije

Učenici srednjih škola iz Beograda koji su učestvovali na Međunarodnoj konferenciji mladih naučnika osvojili su šest medalja.

Na ovom nezvaničnom svetskom prvenstvu srednjoškolskih radova koje je održano u Štutgartu u Nemačkoj učenici iz Beograda su imali konkurenciju iz 27 zemalja.

Đorđe Ogrizović, učenik četvrtog razreda Treće beogradske gimnazije, osvojio je zlatnu medalju u zaštiti životne sredine. Uroš Filipović, učenik trećeg razreda Šeste beogradske gimnazije, osvojio je srebrnu medalju u inženjeringu.

Srebrne medalje u hemiji i biologiji osvojile su Ana Mijušković, učenica drugog razreda Treće beogradske gimnazije i Emilija Jovanović, učenica četvrtog razreda Zemunske gimnazije.

Nikolina Marković, učenica četvrtog razreda Gimnazije u Lazarevcu osvojila je bronzanu medalju u matematici, a Fedor Filipović je osvojio bronzu u hemiji i biologiji.

Učenici su polaznici Regionalnog centra za talente Beograd 2 i predstavljali su Srbiju na takmičenju mladih istraživača.

Međunarodna konferencija mladih naučnika (International Conference of Young Scientists) je nezvanični svetski šampionat istraživačkih srednjoškolskih radova iz šest naučnih disciplina.

Sledeća, 25. po redu Međunarodna konferencija mladih naučnika održaće se u Beogradu i tada se očekuje učešće predstavnika 30 zemalja iz celog sveta.

24/04/2017 09:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments