Forum gimnazija: prosvetarima po dve maske, testiranje

11/08/2020 16:46

Forum gimnazija: prosvetarima po dve maske, testiranje

Danas društveni mediji plave komentari gnevnih roditelja i predavača sa pitanjima ko će obezbediti maske? Kako će se testirati? Kako ćemo biti sigurni?

Forum beogradskih gimnazija saopštio je danas da će zbog povratka u škole nastavnička profesija, posle medicinske postati najugroženija u pogledu rizika od zaraze virusom korona i pozvala Ministarstvo prosvete da preduzme sve mere kako bi se zaštitilo zdravlje nastavnika i svih zaposlenih u prosveti.

U saopštenju se navodi da će nastavnici u učionice ulaziti „goloruki“, a da će se suočavati sa velikim rizikom od zaraze.

Forum je zatražio da se svakom zaposlenom obezbede dve medicinske maske za svaki nastavni dan, da se obezbedi dovoljan broj PCR testova za testiranje zaposlenih u prosveti kod kojih se jave simptomi korona virusa i da zaposleni u prosveti budu prioritet ako žele vakcinaciju protiv sezonskog gripa.

U saopštenju se traži da prosvetni radnici i zaposleni stariji od 60 godina, kao i hronično oboleli ili sa hronično obolelim članom domaćinstva mogu da rade od kuće, a da ukoliko to nije moguće primaju nadoknadu od 65 odsto plate.

Traži se da ako  zaposleni u prosveti oboli od korone tokom lečenja prima naknadu u stopostotnom iznosu svoje zarade i da se obezbedi brza prijava odgovornih ustanova u kojima se ne poštuju propisane mere.

izvor: FoNet

11/08/2020 16:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments