Aktivan raspust za vojvođanske đake

02/12/2015 17:16

Aktivan raspust za vojvođanske đake

Učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine ove godine imaju priliku da prvi put raspust provedu kao nikad do sada.

Program pod nazivom “Aktivni raspust” uključuje veliki broj osnovnih i srednjih škola sa teritorije Vojvodine, pa će učenici imati priliku da tokom raspusta u svojim školama učestvuju u različitim aktivnostima, koje su za njih osmislili njihovi nastavnici, učitelji i profesori.

Nakon sprovedena dva konkursa “Aktivni raspust” koji se odnosio na letnji raspust, sada je raspisan i konkurs za zimski raspust.

Više od 100 projekata je prijavljeno na ovaj konkurs, a sekretarijat za sport je podržao 28 programa koji se uklapaju u određen budžet od pet miliona dinara.

Učenici će imati priliku da učestvuju u najrazličitijim sadržajima tokom ove zime – od ekoloških i umetničkih radionice, preko sportskih aktivnosti, u zavisnosti od toga šta njihova škola nudi i za šta su zainteresovani.

Škole će ove programe realizovati samostalno, ali i uz pomoć udruženja građana koji žele da pomognu da osnovci i srednjoškolci svoj raspust provedu aktivno.

Ugovore o realizaciji ovih programa potpisali su pomoćnik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu i predstavnici škola u kojima će se sprovesti.

02/12/2015 17:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments