Osmi konkurs za prekogranične školske projekte

15/01/2015 09:52

Osmi konkurs za prekogranične školske projekte

Akademija srednjeevropskih škola (ACES) otvara novi ciklus takmičenja za prekogranične školske projekte i razmenu učenika, koji će trajati od 15. januara do 15. aprila, a škole koje budu predstavile najbolje projekte osvojiće novčane nagrade.

Ciljnu grupu ovog takmičenja čine učenici uzrasta od 12 do 17 godina.

Žiri će, kao nagradu najboljim projektima omogućiti realizaciju, a na završnom susretu takmičara biće predstavljeni pobednički projekti.

Ovo je osmi put da se održava prekogranična saradnja škola, a ACES poziva sve zainteresovane škole da pronađu svoje prekogranične partnere iz centralne i istočne Evrope i predaju predlog projekta na kojem će raditi zajedno. Partnere za projekte škole mogu pronaći uz pomoć aplikacije na sajtu ACES-a – www.aces.or.at .

ACES je akademija srednjeevropskih škola, a projekat koji je pokrenula ERSTE Fondacija na polju edukacije, a za koordinaciju inicijative zaduženi su austrijska organizacija Interkulturalni centar i slovačko udruženje Včeli dom. U programu, koji za cilj ima unapređenje razmene i kulturnog dijaloga među mladima ACES-a od 2006. godine do sada je učestvovalo 25.000 učenika i 3.600 nastavnika iz 15 država regiona centralne i istočne Evrope.

Više informacija o konkursu može se pronaći na zvaničnom sajtu ACES-a.

15/01/2015 09:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments