Novi Sad: Predstavljanje Regionalnog naučnog centra

29/06/2016 10:08

Novi Sad: Predstavljanje Regionalnog naučnog centra

Institut za filozofiju i društvenu teoriju organizuje predstavljanje Regionalnog naučnog centra u Novom Sadu u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Predstavljanje Regionalnog naučnog centra održava se u sredu, 29. jula sa početkom u 17 časova.

Regionalni naučni centar u Novom Sadu predstavlja angažovanu naučno-istraživačku jedinicu iz oblasti humanistike i društvene teorije. Poseban naglasak stavljen je na rad mladih istraživača i veće prisustvo naučnika u javnom životu Vojvodine, kao i unapređenje saradnje na nivou srednjoistočne i jugoistočne Evrope.

Prostorije Centra smeštene su na Bulevaru Mihajla Pupina 10 u Novom Sadu, a realizacija programa najavljena je za početak jeseni kada kreću aktivnosti polugodišnjeg tematskog ciklusa o multikulturalizmu, regionalizmu i evrointegracijama.

Istraživač sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju i koordinator Regionalnog naučnog centra Aleksandar Matković rekao je da se za septembar planira konferencija o tranzicionoj pravdi, realizacija ciklusa o nasleđu antifašizma i njegovom značaju za Vojvodinu danas, kao i predstavljanje rada Grupe za studije angažovanosti sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

Na proleće 2017. godine Centar će organizovati konferenciju o vojvođanskim Mađarima, skup o holokaustu i ženskim studijama, dok se za maj mesec priprema višednevna međunarodna konferencija o radu.

Svi programi će biti otvoreni za širu javnost i održavaće se na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Regionalni naučni centar kao jedan od ciljeva ima kreiranje novih sadržaja koji će značajnije doprineti umrežavanju sa lokalnom, regionalnom i evropskom naučnom zajednicom.

29/06/2016 10:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments