Zavirite na izložbu profesora i studenata FSU u Galeriji „X Vitamin” – ulaz je besplatan!

14/03/2019 09:13

Zavirite na izložbu profesora i studenata FSU u Galeriji „X Vitamin” – ulaz je besplatan!

Proleće je vreme za umetnost, a mladi likovni umetnici sa Fakulteta savremenih umetnosti i njihovi profesori mentori sa velikim ponosom daruju izložbu svim zaljubljenicima u umetnost. U petak, 15. marta, u 19 časova u Galeriji „X Vitamin” u Beogradu biće otvorena izložba profesora i studenata osnovnih, master i doktorskih studija vizuelnih umetnosti.

Galerija „X Vitamin” nalazi se u zdanju na Studentskom trgu 11 (1. sprat – ulaz pored Beogradske filharmonije levo), a ulaz na izložbu je besplatan.

Na izložbi će biti prikazani najbolji radovi mladih umetnika, studenata i njihovih mentora, a postavka će biti izložena do 25. marta, do kada imate vremena da zavirite i uverite se u ogroman talenat sa Fakulteta savremenih umetnosti.

Na izložbi će svoje radove predstaviti:

Studenti doktorskih studija: Dragan Zdravković, Melisa Vreto, Nebojša Nikolić i Nikolija Tubić;
Studenti master studija: Danica Veselinović, Matea Luković, Nikola Pavlović, Nikolina Basara Vučurović, Snežana Lilić i Teodora Despotović;
Studenti osnovnih studija: Danica Krstić, Dunja Pejčinović, Ivan Špehar, Marko Prešić, Marko Veličković, Milena Radenković, Nevena Jeličić, Nevena Nešović, Snežana Todorović i Željko Belić.

Od radova profesora FSU moći ćete da vidite dela: Saše Filipovića, Gordana Nikolića, Zorana Todovića, Đorđa Stanojevića, Ružice Bajić, Jelene Blečić, Mirjane Denkov, Jelene Keleuve, Stefana Živkovića i Vladimira Jočića.

Radovi su nastali tokom školovanja na Fakultetu savremenih umetnosti pod budnim okom njihovih profesora u savremeno opremljenom ateljeu. Prošetajte do Galerije „X Vitamin” i uživajte u pravim umetničkim delima, potpuno besplatno.

Mesto gde umetnost i tehnologija govore zajedničkim jezikom

Fakultet savremenih umetnosti školuje umetnike koji su sposobni da idu u korak sa vremenom i da odgovore na zahteve modernog doba. U svojoj nastavi okrenut je ka praktičnom radu i korišćenju savremenih tehnologija, pa studenti imaju prilike da stvaraju kako u digitalnom, tako i u realnom svetu.

FSU svima onima koji žele da svoj talenat pretvore u profitabilno zanimanje nudi obrazovanje iz oblasti slikarstva, glume, grafičkog i modnog dizajna, dizajna enterijera, umetničke produkcije, muzičkih komunikacija, kreiranja sadržaja i game arta.

Studente čeka mnogo praktičnog rada tokom studija i dosta izložbi, predstava i javnih nastupa, tako da po završetku studija već imaju bogat portfolio. Predavači su priznati stručnjaci u svojim oblastima, uvek su na raspolaganju i trude se da znanje i veštine koje su stekli verno prenesu svojim studentima.

Dođite u Galeriju „X Vitamin” u petak, 15. marta, u 19 časova i uverite se kako se radi na Fakultetu savremenih umetnosti.

14/03/2019 09:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments