Zašto je tokom zime važna konzumacija supe?
Povezane objave
Tokom zime i hladnih dana, većina se najviše obraduje supi.
Topla supa na stolu nakon napornog i hladnog dana predstavlja pravi eliksir. Kombinacija čorbice sa kuvanim mesom, povrćem i testeninom obezbeđuje organizmu neophodne nutrijente.
Supa – važna stavka u ishrani
Stručnjaci ističu da je važno uvrstiti supu u ishranu, posebno kao ručak. Današnje kuhinje uglavnom su siromašne mesom koje je pripremljeno na vodi, a nije dinstano.
Preporučuje se odvajanje masnoće iz supe sa mesom, jer količina unetih kalorija iz supe može zasititi, pre konzumacije glavnog jela. Blagodeti supe ogledaju se u jačanju imuniteta i boljem varenju hrane. Za jačanje su najbolje supe i čorbe od brokolija i mahunarki.
U vreme respiratornih infekcija preporučuje se konzumacija pileće supe. Od prehlade posebno štite supe sa crnim lukom, šargarepom i peršunom.
Zahvaljujući supi, organizam dobija potrebnu količinu tečnosti i tako se sprečava dehidratacija. Pored svojstava koji pozitivno utiču na zdravlje, važno je napomenuti da, možda u supi najviše i uživamo, jer nas tokom zime i hladnih dana, zagreje iznutra.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*