Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Zašto haluciniramo?
Verovali smo da je najveća vrsta pčele na svetu izumrla
Koja zemlja je najneposećenija zemlja na svetu?
Kako je pandemija kovida ugrozila retku vrstu majmuna?
Upoznajte Mtuku: Novu vrstu dinosaurusa
Misterija ruskog ostrva prepunog kamenih kugli!
Pronađite skrivenu igricu na Facebook-u
Upoznajte najveće budističko naselje!
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*