Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Genetička istraživanja potvrdila odakle potiču preci modernih konja
Koliko košta najskuplja čokolada na svetu?
Gorko sladak ukus najpoznatijeg slatkiša
Šta se dešava kada nekog blokiramo na društvenim mrežama?
Reči koje su naziv dobile po ljudima
Dr Gugl: Najčešća postavljana pitanja o zdravlju u 2017!
U drevnoj luci otkrivena kolekcija zlatnika!
Legende o izgubljenim gradovima
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*