Iznenađujuća mesta na kojima je padao sneg

18/01/2018 10:38

Iznenađujuća mesta na kojima je padao sneg

Verovali ili ne, ali i na nekim najtoplijim mestima sveta u jednom trenutku padao je sneg, makar jednom. Saznajte koji su to predeli, uprkos klimi, uživali u pravoj zimskoj idili.

Planeta je zaista čudna, a uprkos svoj modernoj tehnologiji, prirodu i njene odluke i dalje ne možemo da predvidimo. Tokom istorije čovečanstva, dolazilo je do različitih klimatskih promena i fenomena, a u nastavku prenosimo samo neke od njih.

Los Anđeles, Kalifornija

Davne 1949. godine, snežni pokrivač od nekoliko centimetara pokrio je tlo Los Anđelesa, a trajao je skoro tri dana.

Kuvajt

U januaru 2016. godine slab sneg zahvatio je Muhafazat Al Varfah u Kuvajtu. Ova zemlja dotad nikada nije videla sneg.

Havaji

U junu 2016., Mauna Kea, vulkansko ostrvo, bilo je prekriveno snežnim pokrivačem. Iako ovde sneg nije neuobičajen, svakako su svi bili šokirani jer je u pitanju bio jun.

Sidnej

Noćna kiša pretvorila se u jutarnji sneg 28. juna 1836. godine u Sidneju. Australija je pre toga doživela nekoliko susnežica, ali niti jedan je bio dramatičan kao ovaj, jer se sneg zadržao i do nekoliko sati.

Sahara

Kada je 1979. godine u Sahari pao sneg, nastao je čitav haos, a došlo je i do kolapsa u saobraćaju. Tada, Saharu je zahvatila snežna oluja koja je trajala pola sata, a sneg koji je nakon nje ostao, istopio se za nekoliko sati. Prošle i ove godine, Saharu je opet zadesio sličan prizor.

Pročitajte i… U Sahari pao sneg drugu godinu zaredom!

Argentina

U Buenos Ajresu je 9. jula 2007. godine pao je sneg. Pre toga, Argentinci su sličan prizor doživeli 22. juna 1018. godine.

 

18/01/2018 10:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments