Prvi kruzer na suvom – Južna Koreja

15/01/2021 16:38

Prvi kruzer na suvom – Južna Koreja

Ova verodostojna replika pravog kruzera prilagođena je potpunom doživljaju krstarenja ali na suvom. Idealna je za one sa morskom bolešću ili strahom od vode i plovidbe, da i sami osete čari krstarenja te da mogu da se pohvale da su i oni na istom bili. Sasvim originalna ideja sprovedena u prelepo delo na jednoj litici u Južnoj Koreji.

U južnokorejskom gradu Jeongdongjin, na litici poznatoj po najlepšem pogledu na izlazak sunca, nalazi se ogroman, velelepni kruzer, koji izgleda kao da je upravo nekom magijom izdignut iz mora i nasukan na liticu. 

Mada je bukvalno savršena replika kruzera, Sun Cruise Resort & Yacht je prvi hotel – kruzer na suvom na svetu. Dužine je 165m a visine 45 metara. Kapacitet hotela je 211 soba, možete uživati u koreanskoj i internacionalnoj kuhinji, rotirajućem planetarijumu, noćnom i karaoke klubu, bazenu sa morskom vodom, kao i šest fantastično opremljenih sala za seminare i radne sastanke. Pored neobičnog pristupa atraktivnom turizmu, posetioce ovog „nasukanog kruzera“ privlači i povoljna cena (u proseku 50 evra po danu).

Objašnjenje za ovakav dizajn hotela je neverovatno baš kao i sam hotel. Južnokoreanci su ovim rešili problem doživljaja krstarenja onima koji zbog morske bolesti ili straha od plovidbe, ne mogu da podnesu pravo krstarenje. Da ugođaj bude potpun iz zvučnika koji se nalaze svuda po hotelu se čuju zvuci talasa pa čak i cvrkut morskih ptica i grak galebova. Samo je pogled autentičan, iz kruzera se zaista vidi more i iznenađujuće divan izlazak sunca. Sjajna ideja,zar ne?

15/01/2021 16:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments