Da li volite horor filmove?

24/02/2020 11:34

Da li volite horor filmove?

Ukoliko ste ljubitelj horor filmova, predstavljamo vam spisak najstrašnijih filmova svih vremena.

1. Čudne igre

Austrijski psihološki triler snimljen je 1997. godine, a priča je imala brojne adaptacije. Ipak, ova je definitivno najstrašnija. Uz brutalni razvoj događaja i još brutalnije scene, ovaj film zasluženo drži prvo mesto.

2. Teksaški masakr motornom testerom

Reditelj Tob Huper napravio je sjajno i bizarno delo, pa je zato ovaj film na 2. mestu liste.

3. Veštice iz Blera

Ovaj film, iz 1999. godine, dalje je inspirisao brojna ostvarenja, ali niti jedno nije bilo ni izbliza strašno niti uspešno.

4. Halloween

Džon Karpenter je 1978. godine napravio film “Noć veštica” koji mu je doneo zaradiu od 70 miliona dolara. Priča o ubici Majklu Majersu očarala je ceo svet, a od tada, film je imao nekoliko nastavaka.

5. Isterivanje đavola

Prva prava verzija nastala je 1973. godine, a režirao ju je Vilijam Fridkin, prema istoimenom romanu. Film je pored upečatljivih scena bio praćen i sjajnom muzikom.

6. Isijavanje

Počasno šesto mesto zauzeo je film Stenlija Kjubrika, po romanu Stivena Kinga. Ovaj film pproglašen je remek delom, neke scene i dijalozi postali su kultni, a sam film osvojio je brojne prestižne nagrade.

7. Ne okreći se

Ovaj triler Nikolasa Roega o bračnom paru koje proganja njihova pokojna ćerka u crvenom kaputu, nastao je 1973. godine, a i dalje plaši milione ljudi.

8. Psiho

Iako danas možda ne deluje previše strašno, ovaj film bio je pravi preokret šezdesetih godina, a Alfredu Hičkoku doneo je veoma dobru zaradu. Uz sjajnu muziku i scenu iz kupatila, “Psiho” je zasluženo zaradio epitet kultnog filma.

9. Paranormalna aktivnost

Oslanjajući se na kučnu video kameru, instaliranu u spavaćoj sobi, reditelj Oren Peli stvorio je zastrašujući film o utvari koja proganja bračni par. Ovaj film je prema kritičarima dovoljno strašan da zasluži 9. mesto na listi.

10. Ring

Iako neki više vole američki rimejk, Hideo Nakata snimio je originalnu verziju koja je izazvala burne reakcije javnosti. U pitanju je film “Krug” o ukletoj video-kaseti.

24/02/2020 11:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments