Šta je funazuši?
Povezane objave
Funazuši je vrsta sušija čija prirema traje tri godine.
U pitanju je tradicionalno japansko jelo koje se priprema više od 400 godina.
Komplikovani funazuši
Poznati suši haja-nare, priprema se od različitih vrsta ribe, dok se funazuši sprema samo od ribe iz jezera Biva.
U pripremu ovog jela najbolje se razume Mariko Kitamura. Naime, Mariko pripada 18. generaciji koja vodi porodičnu radnju u gradu Takašima. Zahvaljujući Mariko, održava se zaveštanje i tradicija funazušija.
Foto: Youtube/Printscreen
Pogledajte još:
Nobelova nagrada za hemiju
Da li je Biblija tačan istorijski spis? Nova otkrića možda potvrđuju ovu tezu
Belgijski sir odleteo u svemir
Izložba "Kockasti univerzum - Lego u Srbiji"
Koje stvorenje je najbrže na planeti?
Gugl ima rešenje i za trenutke dokolice
U ovom hotelu rade roboti!
Psihotest koji otkriva sve o vama!
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*