Back to homepage

Smeštaj u Bernu

bern smestaj

Šarmantni stari deo grada Berna skoro u potpunosti je okružen rekom Arom i upravo tu se nalaze njegove najveće turističke atrakcije (Bernska katedrala, Kula sa satom, mnogi muzeji i crkve), a preko mosta na kraju starog grada, nalaze se poznati Park Medveda i velika Bašta Ruža.

Stoga su najbolje lokacije za odsesti u ovom gradu upravo Stari Grad i okolina Bašte Ruža, u blizini stanica gradskog prevoza. Kako bi vam boravak u Bernu bio što udobniji, a gradske znamenitosti na dohvat ruke, za vas smo izdvojili neke od najbolje ocenjenih hotela u Bernu od strane turista.

Hoteli u Bernu

Hotel Schweizerhof važi za jedan od najluksuznijih hotela na svetu i nalazi se u samom centru Starog Grada. Pored njega, za one kojima su na odmoru bitne elegantne i luksuzne sobe i restorani, tu su istorijski hotel Bellevue Palace Bern, čije sobe gledaju na reku Aru i Alpe, kao i karakteristični butik hotel Belle Epoque, koji se nalazi na ivici starog grada, u blizini Parka Medveda.

Bellevue Palace

Bellevue Palace


Hotel Scweizerhof

Hotel Scweizerhof


Belle Epoque

Belle Epoque

Od hotela srednjeg cenovnog ranga izdvaja se Hotel Alpenblick, koji se nalazi u elegantnoj staroj građevini u mirnom delu grada i, kao što njegovo ime govori, posetiocima nudi prelep pogled na Alpe. Pored njega, tu je i Hotel Restaurant Jardin, koji je okružen parkovima i lociran u blizini tramvajskih linija koje vode ka centru grada, a u blizini njega je i Hotel Best Western Bern.

Hotel Alpenblick

Hotel Alpenblick


Hotel Jardin

Hotel Jardin


Best Western Bern

Best Western Bern

Za one koji žele da uštede, neke od jeftinijih opcija su: Hotel Landhaus, koji se nalazi preko mosta odmah do Starog grada, Hotel Ibis Bern Expo, preko puta Bern Expo Centra, i šarmantni Bed and Breakfast Wildrose, od koga vam treba 10 minuta hoda do centra grada i čiji je enterijer u interestantnom istorijskom stilu.

Ibis Bern Expo

Ibis Bern Expo


Wildrose Bern

Wildrose Bern


Hotel Landhaus

Hotel Landhaus

Mladi često zbog jeftinog prenoćišta biraju odsedanje u hostelima, a neki od najboljih i najzabavnijih ovakvih mesta u Bernu su: Hostel Glocke, Youth Hostel Bern i Pension Marthahaus.

Pension Marthahaus

Pension Marthahaus


Hostel Glocke

Hostel Glocke


Youth Hostel

Youth Hostel

Pogledajte još