Zdrava užina za blistaviji preplanuli ten

20/07/2017 15:28

Zdrava užina za blistaviji preplanuli ten

Preplanuli ten je imperativ svakog leta i upravo sa ciljem mažemo se različitim preparatima i koristimo sve šta nam u nameri da pocrnimo može pomoći.

Međutim, ako želite da lepo pocrnite mazanje kože kremama nije dovoljno. Najbolji način da pocrnite jeste da povedete računa i o namirnicama koje jedete tokom leta, odnosno tokom perioda kada se sunčate.

Zdrava užina za lepši ten

Ako želite da lep opocrnite i da vaš preplanuli ten izgleda što blistavije potrebno je da se hranite zdravo. Uvedite u svakodnevnu ishranu zdravu užinu sačinjenu od voća i povrća.

sargarepa

Na prvom mestu bi trebalo da se nađe šargarepa koju bi trebalo da jedete svežu. Upravo će vam ovo povrće pomoći da bolje pocrnite jer je šargarepa bogata karotenoidima i predstavlja bogat izvor antioksidanasa.

Posle šargarepe na redu bi trebalo da bude kajsija koja je gotovo podjednako delotvorna u procesu zdravog tamnjenja vaše kože tokom sunčanja jer sadrži visok nivo prirodnog pigmenta.

Od povrća trebalo bi da povećate unos spanaća i cvekle, koja sadrži visok nivo vitamina A koji pomaže telu da proizvede melanin i da uništi slobodne radikale.

krema suncanej

Kako bi koža sačuvala i pojačala svoju elastičnost trebalo bi da konzumirate i pšenične mekinje koje daju i zdrav sjaj koži i sprečavaju bore.

Ljubitelje sira će posebno obradovati vest da će vam tokom sunčanja prijati i sir koji je prirodni izvor selena – “zaštitnika” tena od opekotina.

20/07/2017 15:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments