Da li je loše raspoloženje simptom nečeg mnogo ozbiljnijeg?

08/01/2019 14:37

Da li je loše raspoloženje simptom nečeg mnogo ozbiljnijeg?

Hronično loše raspoloženje, dekocentracija i nezainteresovanost nakon dugog i napornog dana, mogu biti simptom lošeg zdravstvenog stanja i unutrašnjih upala, kažu naučnici iz Amerike.

Istraživači sa Univerziteta Pensilvanija pratili su raspoloženje 220 volontera, kako bi pronašli vezu između negativnih emocija i nivoa upala u organizmu.  Naučnici su nadgledali emocije u realnom vremenu tokom studije i to osećanja poput sreće, budnosti, tuge, dosade, anksioznosti, uzbuđenja, opuštenosti, nervoze i neraspoloženja.

Pročitajte i… Kako depresije utiče na naš DNK?

Otkriveno je da postoji određena korelacija između negativnih emocija i upala u organizmu, ali nije jasno koliko je ta veza zapravo jaka.

Iako su u loše zdravstveno stanje ispitanika uključeni u drugi faktori poput godina, pola, loših navika, ishrane, veza između emocija i unutrašnjeg stanja organizma postoji, zaključili su naučnici.

Stoga, savetuje se da ukoliko se u poslednje vreme osećate mrzovoljno ili nezainteresovano, svakako posetite lekara, jer ovo stanje može biti simptom unutrašnjih procesa u organizmu, a da toga niste ni svesni.

08/01/2019 14:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments