Šta bi se dogodilo sa organizmom ukoliko bismo jeli samo meso?

09/06/2022 10:16

Šta bi se dogodilo sa organizmom ukoliko bismo jeli samo meso?

Organska i vegetarijanska ishrana postaju svetski trend. Naime, kako vreme prolazi sve je više onih koji se odlučuju za zdraviji obrok, kao i restorana koji nude veliki izbor vegetarijanskih jela.

Činjenica je da ovi obroci pozitivno utiču na zdravlje, ali šta bi se dogodilo kada bi naša ishrana uključivala samo meso?

Isključivo mesožderi

Kada bi ljudsku ishranu činili samo obroci od mesa, organizam bi uvenuo, navode stručnjaci. Naime, ishrana ne bi sadržala namirnice bogate vlaknima, što bi dovelo do zatvora.

Bez namirnica bogatih ugljenim hidratima naše telo ostalo bi bez izvora energije i razgrađivalo bi neophodne masti i proteine, što bi dovelo do ozbiljnih problema. Ubrzo bi došlo i do trovanja proteinima, što bi se manifestovalo kroz slabost i dijareju, pa čak i smrt. U pitanju je posledica uree, koja nastaje u jetri usled pretvaranja proteina u glukozu.

Ljudski organizam, sam, ne može da proizvede vitamin C. Kao posledica nedostatka ovog vitamina, pojavio bi se skorbut. Jedini način da sprečimo određene simptome i uništavanje vitamina C, jeste konzumacijom sirovog mesa.

Stručnjaci navode da bi u tom slučaju, došlo do pojave velikog broja bakterijskih infekcija.

U prevodu, ishrana bazirana isključivo na mesu, predstavlja loš izbor, koji bi doveo do niza oboljenja i tegoba, pa i smrti.

09/06/2022 10:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments