Kako izgleda idealan doručak?

16/01/2023 09:17

Kako izgleda idealan doručak?

Nije nikakva tajna da je doručak najvažniji obrok u toku dana, naročito ukoliko želimo da izgubimo višak kilograma. Međutim, nije svejedno šta doručkujemo…

Kako savetuju stručnjacii, idealan doručak jeste mešavina proteina, masti, vlakana, ugljenih hirrata i namirnica koje imaju antiupalno dejstvo. Ne samo da je ova kombinacija prepuna nutrijenata, ona nas dugo čini sitima.

Namirnice za idealan doručak

Iz svega navedenog, nutricionisti kažu da su jaja ključna pri svakom jutarnjem obroku. Uz ove namirnice, bogate omega 3 masnim kiselinama, potrebno je dodati i malo maslinovog ulja. Zajedno sa vitaminom D i biotinom, proteini u jajima čine nas sitim duži vremenski period.

Idealna kombinacija prethodno navedenih nutrijenata, kada je doručak u pitanju, jesu dva jaja, hleb od žitarica celog zrna, španat (ili neko drugo lisnato povrće) zajedno sa činijom bobičastog voća.

Miks vlakana, ugljenih hidrata i antioksidanata pomoći će nam da budemo produktivniji u toku dana, uticaće na bolju konentraciju, a u isto vreme i na obim struka.

 

16/01/2023 09:17

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments