Jednostavan trik za čvrste nokte

04/08/2016 16:33

Jednostavan trik za čvrste nokte

Sjajni, zdravi i čvrsti nokti su nešto što mnoge žene priželjkuju, ali nije retkost da je upravo čvrstina najveći problem – pa vrlo lako pucaju i lome se.

Postoji nebrojeno puno preparata koji služe za jačanje noktiju, ali ni oni nisu delotvorni kod svih problema, a i ponekad je teško napraviti pravi izbor.

Srećom, postoji i jednostavniji način da učinite svoje nokte jačim i sjajnijim, a da pritom ne koristite ništa što već nemate u kući, tačnije u kuhinji.

Tajna čvrstih noktiju

Za jače nokte potrebna su vam samo dva sastojka – voda i jabukovo sirće. Zahvaljujući jabokovom sirću, koje je puno magnezijuma, kalijuma, kalcijuma i gvožđa, nokti će vam ubrzo biti mnogo zdraviji, a ovaj sastojak predstavlja i preventivu u lečenju gljivica na noktima.

Postoje dva načina na koje možete iskoristiti sve pozitivne efekte jabokovog sirćeta, ako želite da ojačate svoje nokte:

  • Sipajte u činiju jednaku količinu jabukovog sirćeta i vode, a nakon toga potopite prste u ovaj rastvor 5 do 10 minuta svakog dana. Ako tretman budete redovno obavljali dva meseca – nokti će vam biti vidno zdraviji i jači.
  • Tri puta dnevno popijte po jednu čašu vode u koju bi prethodno trebalo da dodate kašićicu sirćeta od jabuke. Na ovaj način hranite nokte iznutra i dajete im sve što im je neophodno kako bi ojačali.
04/08/2016 16:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments