Jedna namirnica – izvor zdravlja i energije

11/05/2016 10:11

Jedna namirnica – izvor zdravlja i energije

Potrebno vam je više energije tokom dana? Naravno, u tome može da vam pomogne ishrana, ukoliko jedete prave namirnice.

Više hrane = više energije, ali može značiti i više kilograma. Ovo se može izbeći ako jedete prave namirnice koje su zdrave, odličan su izvor energije, a pritom ne goje.

Upravo je jedna od takvih namirnica i keleraba. Ona je bogata biljnim vlaknima koja obezbeđuju duži osećaj sitosti i duže od drugih namirnica oslobađaju energiju koja vam je potrebna u toku dana.

Zahvaljujući tome što ima jako malo kalorija, a pritom i podstiče varenje – ona čak može da vam pomogne u borbi protiv viška kilograma.

keleraba

Keleraba je prirodni izbor vitamina C, zahvaljujući kom jača imunitet i štiti celokupno zdravlje, ali i neutrališe dejstvo štetnih, slobodnih radikala koji podstiču starenje ćelija.

Takođe, keleraba smanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, stabilizuje nivo šećera, što je posebno značajno kod ljudi koji boluju od hipoglikemije i dijabetesa.

Vitamin C, kog u ovom povrću ima puno, podstiče apsorbciju gvožđa koje je odgovorno za snabdevanje krvi kiseonikom, čime se telo okrepljuje i snaži, zbog čega se osećamo “življe” i imamo više energije.

Ukoliko redovno konzumirate kelerabu možete smanjiti i rizik od pojave kamena u bubregu, dok prisutni kalijum snižava povišen krvni pritisak i stabilizuje ga. Takođe, keleraba je odličan i u smanjenju rizika od karcinoma debelog creva.

Svojim sastojcima povoljno deluje na zdravlje kostiju, limfni sistem, vezivno tkivo, zube i desni, a ublažava edeme, kandidijazu i različite virusne infekcije.

11/05/2016 10:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments