7 navika sa iznenađujućim zdravstvenim benefitima

19/02/2023 10:46

7 navika sa iznenađujućim zdravstvenim benefitima

Prestanite da osećate krivicu, jer niste nezdravi kako mislite. Neke navike za koje nikada ne biste pretpostavili, imaju zdravstvene benefite po zdravlje.

Telefoniranje majci

Studije su pokatale da ljudi koji usled nekog problema prvo pozovu majke su srećnije, jer telo luči veće količine oksitocina. Isto tako, nivo kortizola je u mnogome manji kod osoba koje se često čuju sa svojim majkama.

Usporavanje brzine trčanja

Fizička aktivnost jeste važna, ali jačina inteziteta ne poboljšava zdravlje više od laganijih vežbi. Usporavanje prilikom trčanja neće vas učiniti umornijim pre završetka vežbanja.

Veća količina hrane

Ukoliko mislite da je mršavljenje povezano sa manjim količinama hrane, prevarili ste se. Više manjih obroka u toku dana, uz užine, utiče na duži osećaj sitosti i bolji rad metabolizma.

Nespavanje osam sati

Osobe koje spavaju više, imaju veći rizik od metaboličkog sindroma, te je veća količina sna jednako nezdrava kao i nedovoljno spavanje.

Slušanje muzike

Studije su pokazale da muzika poboljšava koncentraciju i pažnju, ali i sposobnost mozga ta bolju komunikaciju i socijalizaciju.

 Nezavisnost

Znamo da veze nisu uvek savršene, ali osećaj nezavisnosti i ne oslanjanje na partnera nije loše po sam odnos. Osobe koje su previše vezane u vezi i sve rade zajedno, prema studijama, imaju veći rizik od kardiovaskularnih problema.

Ispijanje vode

Svi znamo koliko je važan dovoljan unos vode svaki dan, a da li znate da čaša vode može da vas razbudi i podigne nivo energije čak više i od kafe?

19/02/2023 10:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments