Zašto su Finci najsrećniji?

14/05/2023 12:28

Zašto su Finci najsrećniji?

Širom sveta naučnici sprovode razna istraživanja, a veliki deo istih obuhvataju i istraživanja koja se bave ljudskim doživljajima, osećanjima, funkcionisanjem psihe i načina života. Jedno od istraživanja, koje su sprovele Ujedinje nacije, tiče se ljudske sreće.

Koja je to najsrećnija nacija na svetu, kada se uključe svi životni faktori, otkriva nam statistika Ujedinjenih nacija.

Sreća je severno

Prema istraživanju Ujedinjenih nacija, najrećnija zemlja na svetu nalazi se na severu i upitanju je Finska. Naime, iako ih okružuje često okrutna klima, Finci su zadovoljni prirodom i načinom na koji je država Finska uređena.

Finska predstavljaju jednu od najsigurnijih zemalja, a pri tome i jednu od bogatijih zemalja Evrope.

Školstvo i zdravstvo u ovoj zemlji su besplatni i odlično uređeni. Sve što im je potrebno za zadovoljan život, Finci imaju.

U istraživanje UN-a uključen je i bruto domaći proizvod po glavi stanovnika, kao i nedostatak korupcije, uređenje socijalnog sistema, stepen društvene slobode, zdravlje i sam životni vek Finaca.

Ključ je u ulaganju u budućnost nacije, i u samo obrazovanje, što Finsku stavlja na stabilno mesto liste OECD-a. Ulaganje u obrazovanje, predstavljaju i školski roboti 2Eliasa, pri učenju jezika. Na ovaj način, ističu iz prosvete, deca su motivisana, aktivna i stiču dodatna, potrebna iskustva.

Naime, ovi roboti “govore” 23 jezika, prilagođavaju se potrebama i zahtevima učenika, a kada pogreše, oni ih ne kritikuju.

Ovakav način učenje jezika, i promene u obrazovanju, predstavljaju veliki korak u budućnost i veliko ulaganje u nove, mlade generacije.

Finci napominju da je ključ sreće poštovanje, ulaganje u budućnost i stabilna demokratija.

14/05/2023 12:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments