Nasumice odabrane čudne činjenice o svetu oko nas

27/12/2022 11:18

Nasumice odabrane čudne činjenice o svetu oko nas

Neke od ovih stvari su toliko čudne, da deluju kao da su izmišljotina. Međutim, one se dešavaju i postoje u svetu, a u nastavku otrijte o čemu se zapravo radi!

Zečije ostrvo

U Japanu postoji ostrvo preplavljeno zečevima. Naime, ovo ostrvo je, tokom Drugog svetskog rata služilo kako bi se testirale hemikalije u borbi sa Kinom, kao što je otrovni gas. U eksperimentima, nažalost, korišćeni su zečevi. Na kraju rata, oni su pušteni iz laboratorija na slobodu, a danas, ostrvom šeta na hiljade ovih krznenih životinja, te je mesto postalo i turistička atrakcija.

Bezglava kokoška

Majk, odnosno Čudesni Majk, je bio pet meseci star petao koji je preživeo odsecanje glave 1945. godine. Narednih 18 meseci, vlasnik ga je preko cevčice hranio smesom mleka i vode i odvodio ga je na razne vašare te tako zarađivao novac. Posle 18 meseci, Majk je uginuo.

 

Čudan autobus

Pre 3 godine, na tržištu u Engleskoj pojavio je “bio-autobus“, koji se kreće uz pomoć biometana, koji se izvlači iz ljudskog izmeta, iskorišćene vode i otpadaka hrane. Danas, sličnih autobusa ima širom Evrope.

Psi plavog jezika

Poznata rasa psa “čau-čau”, pored toga što izgleda kao mešavina medveda i lava, ima još jednu unikatnu karakteristiku- ima plav jezik! Postoje mnoge teorije kako je do ovog došlo, a prema kineskoj legendi, čau-čau je bio zmajski pas koji je voleo dan, a mrzeo noć. Tako je, u toku večeri, umoran od tmine, počeo da liže nebo kako bi se razdanilo. Bogovi su se naljutili i podarili mu plav jezik.

Životinje mogu biti levoruke ili desnoruke

Veoma je interesantno pitanje da li levoruke životinje postoje, a odgovor je potvrdan, iako životinje imaju tendenciju da podjednako koriste obe ruke. Jedna studija je pokazala da 50% šimpanza jeste levoruko, a da većina desnorukih šimpanzi u zatočeništvu zapravo desnu ruku koristi jer oponaša ljude koji brinu o njima.

Najbolji špijun na svetu

Čovek imena Riheborg bio je visok svega 58 centimetara, ali je tokom Francuske revolucije, prešao neprijateljsku liniju, tako što se umaskirao u bebu. Ovaj čovek je dokaz da svoje nedostatke uvek možemo preokrenuti u našu korist.

Svinjski raj

Ukoliko ste mislili da je “zečije ostrvo” čudno, naredno na listi će vas još više iznenaditi- ostrvo na kojem žive divlje svinje. Locirano na Bahamima, Svinjska plaža je naziv za ostrvo, prepuno ovih životinja, koje obožavaju da se kupaju u mori i nisu baš ni toliko divlje, jer rado dolaze na plažu dok na njoj ima ljudi.

27/12/2022 11:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments