Prelepo jezero privlači veliki broj ljudi, a evo šta su preduzeli nedležni u Britaniji da bi to sprečili

01/04/2020 10:12

Prelepo jezero privlači veliki broj ljudi, a evo šta su preduzeli nedležni u Britaniji da bi to sprečili

Čak i u vreme korona virusa, pojedini influenseri su spremni da urade bilo šta da bi zadržali pažnju fanova. Ovo podrazumeva i izlazak iz kuće. U ovom periodu, jezero Bakston, koje se nalazi u Engleskoj, je pravi magnet zbog svoje boje, koja podseća na Karipske vode.

Jezero koje se nalazi u bivšem kamenolomu, zovu još i Plava Laguna.

Kako ovo jezero da ne bi više privlačilo ljude, koji su već upozoravani da se ne okupljaju ovde, britanska policija je odlučila da prospe boju u jezero. Radi se o tamnoj boji, koja bi narušila lepotu jezera, a vest o ovome je lokalna policija objavila na facebook nalogu. 

Policija je ovo opravdala činjenicom da je bilo dosta prijava i da su se ljudi žalili na okupljanja pored jezera. Umesto da svaki put izađu na teren i pišu kazne, odlučili su se na ovaj potez.

Ova boja ne ugrožava život u jezeru, s obzirom na to da je jezero poprilično toksično. Ph vrednost vode je 11,3, što je blizu Ph vrednosti hlora.

Za plavu boju su zaslužne krečnjačke stene, koje su oslobodile u vodu kristale kalcita. Za alkalnost vode je zaslužan kalcijum oksid. To je beli prah koji je ostao nakon zatvaranja kamenoloma.

Zbog lepote vode ovog jezera, mnogi ga posećuju kako bi se fotografisali, a neki se čak i kupaju u njemu.

S obzirom na to, da i u našoj zemlji postoje mnoga mesta izrazite lepote, koja su privlačna ljudima, apelujemo na sve da imaju strpljenja i da ih posete nakon što se sve ovo završi. Prirodne lepote, šetališta, druženja, šetnje i sve ostalo što želimo da posetimo će nas i dalje čekati. Bitno je da i mi ostanemo zdravi. Sada je vreme da ostanemo kod kuće. Budite strpljivi i sačekajte vreme kada ćemo ponovo moći da idemo gde želimo i sa kim želimo.

01/04/2020 10:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments