Upoznajte kralja reptila!

27/09/2018 16:18

Upoznajte kralja reptila!

Ovaj čovek naprosto obožava reptile, jer da nije tako, ne bi živeo sa njih 400!

U kućici na obali Loare, u Francuskoj, žive Filip Žije i njegovi ljubimci.

Kralj reptila

U skromnoj kućici na obali, Žije neguje džinovsku kornjaču, kobru, dva aligatora duga dva metra i kolekciju živuljki koje izazivaju razne fobije.

Filip Žije skoro dvadeset godina skuplja reptile i brine o njima, u svojoj kući na zapadu Francuske. Njegovi mezimci su dva aligatora, Ali i Gator, od kojih jedan spava sa njim u krevetu, dok drugi čuva kuću.

Aligatori su spaseni sa farme koja se bavi preradom kože, dok je većina preostale ekipe jednostavno odbačena od strane prethodnih vlasnika. Jedan deo ove zanimljive grupe, dobio je na poklon.

Žije smatra da nije fer posmatrati ove životinje kao što to inače i činimo. Ljudi ih uglavnom mrze i smatraju ih ružnim i ogavnim. Međutim, kako navodi, nakon što ih upoznate, one zaista prilaze na poziv i skoro jedu iz ruke.

Ljubitelj reptila je objasnio da ima sve potrebne dozvole za držanje ovih životinja, kao i za njihov transport. Redovno učestvuje na izložbama kako bi probudio svest u ljudima kada su reptili u pitanju.

Navodi da njegovi susedi nemaju ništa protiv “neobičnog komšiluka”.

Ipak, lokalna vatrogasna služba je opreznija – naime, dobila je instrukcije da ne ulazi u njegovu kuću u slučaju požara, pišu strani mediji.

FOTO:Youtube/Printscreen

27/09/2018 16:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments