Na britanskim kraljevskim venčanjima uvek se služi samo ova torta!

29/01/2018 10:11

Na britanskim kraljevskim venčanjima uvek se služi samo ova torta!

Britanska porodica veoma poštuje tradiciju, pa tako venčanja nisu izutetak. Zato se na svakom dosadašnjem kraljevskom venčanju služila isključivo ova vrsta torte.

Britanska kraljevska porodica zaista ne štedi kada su troškovi venčanja u pitanju. Svaki put, svoj veliki dan obeležavaju predivnim prostorom, luskuznom dekoracijom i garderobom. (Kejt Midlton je imala čak dve venčanice!) Međutim, jedna stvar je uvek ista: svadbena torta.

Kakvu svadbenu tortu služi britanska kraljevska porodica?

Poznato je da britanska kraljevska porodica pazi na tradiciju, pa tako ni venčanja nisu izuzetak.Verovali ili ne, od 1840. godine, kada se kraljica Viktorija udavala, do 2011. kada su se venčali princ Vilijam i Kejt Midlton, uvek je služena ista vrsta torte.

U pitanju je tradicionalni engleski kolač sa kombinacijom suvog voća, prethodno umočenog u alkoholno piće kao što je rum, viski ili neki liker. Zatim, dodaje je smeđi šećer, sa začinima i puterom, a na kraju ide i kora od marcipana i cela torta prekriva se filom od vanile.

Iako nije poznato zašto je ova tradicija uopšte nastala, i dalje se obavezno poštuje, pa će tako ovo biti i glavni desert na venčanju princa Harija i Megan Markl.

29/01/2018 10:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments