Kako pripremiti dete na školske obaveze?

06/09/2017 21:08

Kako pripremiti dete na školske obaveze?

Psiholozi su osmislili načine na koje možete pomoći svom školarcu da se brzo i bez stresa navikne na nove školske obaveze.

Prva nedelja nove školske godine je uveliko počela, bez obzira da li je u pitanju đak prvak, petak ili pak srednjoškolac, svima treba pomoć i vreme da se naviknu na nove obaveze. Postoji nekoliko načina koje predlažu stručnjaci, kako bi školska godina protekla uspešno.

Domaći zadaci

Naravno da svima teško pada da domaće zadatke urade odmah pošto se vrate iz škole. Međutim, psiholozi smatraju da je ovo najbolji način za učenje, jer je gradivo još uvek “sveže”. Nacionalna edukativna asocijacija iz Amerike kaže da stvaranje navike kod dece da domaće zadatke rade odmah pošto se vrate kući utiče na radnu etiku učenika i na postizanje boljih rezultata pri kasnijem učenju.

Radno mesto

Stvorite radno okruženje- prostor koji služi isključivo za učenje. Potrudite se da ono bude na mestu gde dete neće imati nikakvih smetnji, poput buke ili električnih uređaja.

Pauza

Ukoliko su deca umorna ili gladna nakon dolaska iz škole, naravno da ih ne treba terati da odmah rešavaju domaće zadatke. Dopustite im da naprave pauzu.

Napravite plan

Planiranje aktivnosti koje se tiču škole je veoma važno. Napravite raspored učenja, odlaska na treninge, kurseve jezika i druge van nastavne aktivnosti i pridržavajte se toga, zajedno sa detetom.

06/09/2017 21:08

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments