Zašto je dobro raditi u Guglu

28/10/2014 08:39

Zašto je dobro raditi u Guglu

Gugl odavno slovi za firmu koja nudi najpoželjnija radna mesta i gde su uslovi za rad odlični. Sada je jedan od zaposlenih ponudio i dokaz zašto je to tako – objavio je video u kome pokazuje kako izgleda jedan radni dan u Guglu.

Naime, radi se o jednom studentu koji dolazi na praksu u Gugl. Kada je postavio video na sajt Quora, jedan korisnik je upitao da li video realno prikazuje radni dan u ovoj kompaniji, na šta je Edgar Duenez-Guzman, jedan od softverskih inženjera koji je radio u Guglu, odgovorio:

“Pre nego što sam se zaposlio u Guglu, istraživao sam kakva je kultura, šta se u kompaniji ceni i koje su beneficije. Nadao sam se da će biti sjajno, ali realno gledajući stvari zamišljao sam da će biti dobro, ali ne previše.

Prvih nekoliko nedelja osećao sam se kao osoba na video snimku… Govorili su nam o tome na šta sve možemo da utičemo, koje beneficije imamo i sjajne stvari koje ćemo imati. Nakon nekoliko meseci, ništa se nije promenilo. Kultura i vrednosti koje se poštuju u Guglu su bile bolje nego što sam se nadao.

Gugl vam daje slobodu da radite ono što vi mislite da je bitno. Iako biste pomislili da bi takav vid slobode rezultirao haosom, nije tako. Ako neko misli da radite nešto što ne bi trebalo, može odmah da to stavi pod znak pitanja.

Naravno, nije ni u Guglu sve savršeno. Kao i bilo koja druga velika kompanija, i oni se bore sa pitanjima organizacije. Ali u svakom slučaju, to je najbolje mesto za rad na kom sam ja bio, i svakako je premašilo moja očekivanja.”

Zaposleni u Guglu kažu da je loša strana to što tamo radi toliko genija da je teško istaći se na neki način. Ipak, toliko je dobrih strana da sve ostalo postaje zanemarljivo.

Pogledajte kako izgleda radni dan u Guglu:

28/10/2014 08:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments