Kako izolacija utiče na naše ljubimce?

14/03/2020 14:43

Kako izolacija utiče na naše ljubimce?

U uslovima u kojima se skoro cela Evropa nalazi u izolaciji zbog koronavirusa, a ljudi su primorani da sede izolovani između četiri zida, naši kućni ljubimci se iznenada nalaze u novoj situaciji. Odjednom, naše mačke i psi treba da trpe svoje dvonožne cimere 24 sata, sedam dana u nedelji. Primorani su da se prilagode ovim, za njih čudnim uslovima.

Jedna španjolka je pisala o tome kako uočava da je njena sibirska mačka jako nezadovoljna. Pre nego što je španska vlada uvela vanredno stanje, njena vlasnica je većinu vremena provodila na poslu, a vikende je provodila van Mandrida, tako da je ceo stan pripadao mački, a sada su se stvari promenile.

“Dosadila sam joj, imam osećaj kao da smatra da sam joj zauzela teritoriju. Vidim da ne razume zašto sedim u kući”, rekla je žena i dodala: “Kada pokušavam da radim vežbe napada mi prostirku za jogu. Najviše je nervira kad radim sklekove.”

Daniel Rosatto, iz Padove je vlasnik pet odraslih retrivera i šest kučića. On je rekao da su na početku izolacije životinje bile veoma radosne što je on kod kuće. Kako je vreme prolazilo, Danijela je sve više pogađala situacija u Italiji, a njegovi psi su to osetili. Psi su primetili da on nije raspoložen, postali su nemirniji, a na kraju su počeli i da se biju međusobno.

Takođe, promena dnevne rutine zbog novih mera, uticala je na to da stanje konfuzije u kojoj se psi nalaze bude još veće. 

Dešavale su se i apsurdne stvari, pa je tako gradonačelnik jednog mesta na Sardiniji morao da definiše da se dozvola za šetanje kućnih ljubimaca odnosi samo na prave životinje, pošto je jedna osoba uhvaćena kako šeta psa-igračku.

 Na Kipru je jedan muškarac koristio dron da prošeta psa, što je snimio i objavio na društvenim mrežama uz natpis “Peti dan karantina. Sedite kući u sigurnoj zoni, ali ne zaboravite na sreću vašeg psa”.

14/03/2020 14:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments