Glumiti seks teže je od mršavljenja

19/03/2021 13:16

Glumiti seks teže je od mršavljenja

Provokativne scene seksa u filmovima nije lako ni jednostavno snimiti. Postoje glumci kojima je to napornije od mršavljenja za potrebe filmskog ostvarenja. Na listu zanimljivosti sa snimanja upisana je i kolektivno trovanje.

Glumci navode da je uz “redovnu” scenu seksa, jednako teško snimiti i gej scenu, posebno, ako su glumci heteroseksualci. Takve scene se snimaju i po nekoliko puta, kako bi se dočarala situacija. Primer tome su scene iz serije “Američki bogovi”, jer poducent, koji je gej, nije bio zadovoljan, tvrdeći da su neuverljive.

Izazov za glumce su i ljubavne scene, jer su one teže za izvesti od realnog seksa, koji se vidi u porno filmovima. Za potrebe romantičnih scena se angažuju koreografi, koji precizno objasne akterima šta treba da rade i kako da se ponašaju.

Kada se snimaju scene seksa ili zavođenja, neretko se dešava da dođe do erekcije. U tim slučajevima, kako su naveli glumci, fokus nije na partneru/partnerki, već na strahotama koje pogađaju svet.

A ne vole ni svi glumci da se šetaju golišavi među kolegama. Zato im se polni organi kamufliraju. Tako muškarci stavljaju džakčići u boji kože, kako bi sakrili svoj polni organ, dok se ženama trakom prelepi vagina.

Jedan od retkih filmova, u kojima su stvarni seks imali glumci, je “Niske strasti”. Inače, ovaj film je proglašen za najseksepilniji film ikada. Da je seks bio stvaran, potvrdila je i glavna glumica Šeron Stoun.

Borba, čorba i lobotomija

Glumac Silvester Stalone, insistirao je u filmu Roki IV iz 1985. godine, na realnim scenama boksa. Kako je navedeno, tražio je od Dolfa Lundgrena, kolege sa seta, da ga udari najjače što može. I pošto ga je glumac poslušao, Stalone je nakon udarca u stomak, završio u bolnici.

Na snimanju filma “Đavo nosi Pradu”, iz 2006., kao zanimljivost, izdvojeno je obraćane glavne glumice. Naime, Meril Strip je pohvalila En Hetevej, rekavši da smatra da je ona savršena za ulogu koja joj je dodeljena. Kako se dalje navodi, Strip je srećna što će raditi zajedno, ali je to poslednja lepa stvar koju će joj reći do kraja snimanja filma.

Glumci Leonardo di Kaprio i Džona Hil su umesto kokaina, za potrebe scene, šmrkali izmrvljene tablete vitamina B. Međutim, Hil nije dobro reagovao na vitamin te je završio u bolnici.

U filmu “Titanik” efekat zaleđenih leševa postignut je puderom, koji se kristalizira u dodiru s vodom. A tokom snimanja, gušter – ljubimac Leonarda di Kapria pregazio je kamion, te je tu tugu iskoristio kada je trebalo plakati u filmu. Takođe, isti glumac je bio je razočaran dužinom snimanja, pa je pretio da će “izvršiti lobotomiju posuđem”.

80 glumaca je poslednje večeri snimanja ovog filma završilo u bolnici. Naime, uzrok ovoj masovnoj hospitalizaciji je čorba od školjki, mada se govori i da je neko u istu sipao halucinogenu drogu PCP.

Reditelj filma “Drakula”, Ford Kopola, vikao je glumici Vivoni Rajder da je prostitutka kako bi je rasplakao. Glumica je ispričala da joj je snimanje ovog filma bilo grozno iskustvo, međutim donelo joj je prijateljstvo sa Kijanom Rivs.

 

pročitajte još i šta se gledalo pre tri decenije:

Ovo su filmovi koji su obeležili osamdesete

 

 

19/03/2021 13:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments