7 visoko plaćenih poslova za ljude koji vole matematiku

10/11/2017 15:03

7 visoko plaćenih poslova za ljude koji vole matematiku

Da li vam se ideja o druženju sa brojevima i obavljanju administrativnih poslova čini zabavnom? Onda ste definitivno osoba koja voli matematiku pa bi bilo dobro da uzmete u obzir poslove koji zahtevaju znanja iz ove oblasti.

Verovatno vam je teško da poverujete, ali većina poslova u kojima matematika igra veliku ulogu je dobro plaćena.  Evo nekih od njih:

 1. Računovođa


  Mesečna plata: 53.851 RSD
  Važnost matematike za obavljanje ovog posla: 7

  Ako vam je kad ste bili mali bilo zabavno da što brže izračunate račun u prodavnici ili da upoređujete cene i savetujete mamu šta je isplativije da kupi, onda je posao računovođe za vas. Računovođe ispituju, analiziraju i tumače računovodstvene evidencije kako bi pripremile finansijske izveštaje, davale savete ili vršile reviziju i procenjivale izjave koje su pripremili drugi.

 2. Građevinski inženjer


  Mesečna plata: 66.649 RSD
  Važnost matematike za obavljanje ovog posla: 7

  Znate li koliko je iskustva i znanja potrebno da bi se jedan most digao iz temelja? Da se usklade materijal, mere i izdržljivost? Građevinski inženjeri obavljaju inženjerske poslove u planiranju, projektovanju i nadgledanju izgradnje i održavanja građevinskih objekata, ali i objekata kao što su putevi, železnice, aerodromi, mostovi, luke, kanali, brane, projekti navodnjavanja, cevovodi, elektrane, vodovod i kanalizacija. Toliko posla čeka na vas samo ako imate matematiku u malom prstu. Ne čekajte!

 3. Ekonomista


  Mesečna plata: 52.113 RSD
  Važnost matematike za obavljanje ovog posla: 7

  Ekonomisti sprovode istraživanja, pripremaju izveštaje ili formulišu planove za rešavanje ekonomskih problema vezanih za proizvodnju i distribuciju roba i usluga ili monetarnu politiku. Oni mogu da sakupljaju i obrađuju ekonomske i statističke podatke koristeći tehnike uzorkovanja i ekonometrijske metode. 4.  Profesor matematike


  Mesečna plata: 44.524 RSD
  Važnost matematike za obavljanje ovog posla: 8

  Ako ste voleli matematiku u osnovnoj i srednjoj školi, sigurno ste bar nekada sanjali o tome da postanete profesor matematike ili onaj koji predaje predmete koji se odnose na matematičke koncepte, statistiku i primenu originalnih i standardizovanih matematičkih tehnika u rešavanju specifičnih problema i situacija.

 5. Fizičar


  Mesečna plata: 97.945 RSD
  Važnost matematike za obavljanje ovog posla: 8

  Fizičari sprovode istraživanja fizičkih fenomena, razvijaju teorije na osnovu posmatranja i eksperimenata i osmišljavaju metode za primenu fizičkih zakona i teorija. Budite spremni da zakoračite u svet atoma, molekula i mnogih složenijih stvari.

 6. Statističar


  Mesečna plata: 60.450 RSD
  Važnost matematike za obavljanje ovog posla: 9

  Mnogi se tokom školovanja zapitaju – da li će mi ovo nekada trebati u životu? Moramo da razočaramo one koji žele da budu statističari, jer oni primenjuju svoje stečeno matematičko i statističko znanje na predmet ispitivanja i istraživanja, prikupljanje, obradu i analizu podataka, odnosno na interpretaciju. Tako da je veoma bitno da slušaju na času.

  Stečeno znanje statističari koriste primenjujući statističke metode u razne svrhe istraživanja, kao što je biologija, ekonomija, inženjering, medicina, psihologija, marketing, obrazovanje, sport i dr. Mnoge ekonomske, socijalne, političke i vojne odluke se donose na osnovu statističkih metoda i rezultata istraživanja.

 7. Matematičar


  Mesečna plata: 113.563 RSD
  Važnost matematike za obavljanje ovog posla: 10

  Visoka plata a visok i stepen važnosti matematike za obavljanje ovog posla. Matematičari istražuju samu matematičku nauku ili primenu matematičkih tehnika u nauci, menadžmentu i drugim poljima. Oni takođe rešavaju probleme u različitim oblastima korišćenjem matematičkih metoda. Zvuči ti primamljivo da se osetiš toliko važnim?

I sami vidite da je učenje matematike investicija u budućnost. Da biste je dočekali mirne glave, potrebno je da na vreme zagrejete stolicu. OKmatematika se potrudila da za svakog obezbedi po nešto. Bilo da je u pitanju pohađanje online časova sa profesorom ili čak učenje putem video-lekcija, sve je tu. Testovi koji spremno čekaju da provere vaše znanje samo su dodatni plus koji dobijate u paketu usluga na ovoj online platformi.

Ostalo je još da izabereš odgovarajući paket i ne brineš.

10/11/2017 15:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments