10 najšokantnijih svađa britanske kraljevske porodice

02/02/2018 10:44

10 najšokantnijih svađa britanske kraljevske porodice

Kroz istoriju, postalo nam je jasno da životi kraljevskih porodica su sve, samo ne dosadni, a u nastavku saznajte neke od najvećih svađa u istoriji britanske kraljevske porodice.

Kao i u svakom drugom kraljevstvu, tako i u kraljevskoj porodici Velike Britanije odnosi među članovima porodice nisu uvek bili najsjajniji. U nastavku pogledajte neke od najšokantnijih porodičnih svađa u istoriji ove porodice.

Matilda protiv naroda

Sa 58 godina, kralj Henri I je kao naslednicu prestola imenovao ćerku Matildu. Ipak, budući da je bila u pitanju 1126. godina, narodu baš i nije bilo drago da Englesku i Normandiju vodi jedna žena. Nako smrti kralja, došlo je do građanskog rata, koji je trajao 19 godina.

Džordž II protiv princa Frederika

Džordž II i njegov sin princ Frederik mrzeli su se od prvog dana. Frederik je odrastao u Hanoveru, daleko od oca, a Džordž II je ignorisao njegovo postojanje.

Kraljica Viktorija i princeza Beatris

Princeza Beatris je bila najmlađa ćerka kraljice Viktorije. Kada je putovala u Nemačku 1884. godine, zaljubila se u mladića koji je želeo da je oženi. Međutim, kraljica to nije dozvolila i nije pričala sa ćerkom sedam meseci.

Kraljica Elizabeta I i Meri, kraljica Škotske

Meri, kraljica Škotske, bila je rođaka kraljice Elizabete. Nasledila je škotski presto nakon što joj je otac preminuo. Nakon nekoliko propalih brakova, verskih konflikata i nemira, na kraju je osuđena na smrtnu kaznu. Kraljica Elizabeta smatrala je da je smrt Meri bila neophodna za mir u Engleskoj i kasnije je izjavila da joj je drago što se to desilo.

Princeza Dajana i princ Čarls

Svađa ovog para je bila zaista šokantna. Ubrzo nakon što su se venčali 1981. godine, počeli su problemi, a naposletku, rastali su se 1992. godine. Nakon razvoda, Dajana je dala izjavu da je Čarls bio neveran i da je čak pokušala sebi da oduzme život.

Princeza Dajana i kraljica Elizabeta II

Drama u bračnom životu princa i princeze Velsa nije odgovarala ni kraljici Elizabeti. Dajana je otkrivala previše informacija o princu Čarlsu u intervjuima, a kraljica je na kraju poslala Dajani zahtev da se razvede od njenog sina, što se konačno i desilo 1996. godine. Godinu dana kasnije, Dajana je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Princ FIlip i Sara Ferguson

Princ Endru i Sara Ferguson su se rastali 1996. godine, li su ostali bliski, jer su zajedno odgajali ćerke, princeze Beatris i Eugeniju. Ipak, Endruov otac, princ Filip nije bio zadovoljan razvodom i nikada nije oprostio Sari.

Kraljevska porodica i Čarls Spenser

Čarls je bio brat princeze Dajane, a na sahranu, umesto da oda počast sestri, pričao je o tome kako je kraljevska porodica bila užasna prema Dajani i da su je zloostavljali. Tako su nastali problemi između kraljevske porodice i Čarlsa koji su trajali godinama.

Kamila vs. Kejt Midlton

Postoje navodi da je Kamila, maćeha princa Vilijama, želela da se on i Kejt rastanu, te je pokušavala da nagovori princa Čarlsa da ne dopusti njihovu vezu. Navodno, Kamili se nije dopalo što Kejt javnost voli, a nju ne.

Kraljevska porodica protiv novinara

Netrpeljivost kraljevske porodice i medija traje oduvek. Odnosi su se zategli nakon objavljivanja šokantnih intervjua princeze Dajane, a kada je ona poginula 1997. godine, brojni engleski mediji krivili su sam vrh kraljevske porodice.

02/02/2018 10:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments