Učenici neće ostati bez raspusta, ali biće kraći

14/04/2020 09:54

Učenici neće ostati bez raspusta, ali biće kraći

Jedno od većih interesovanja u ovom periodu svakako je i raspust – da li će ga biti, kada i koliko će trajati. Iako je situacija vanredna, deca svakako prate nastavu i izvršavaju svoje školske obaveze, pa i njih i roditelje zanimaju informacije o školskom predahu.

Dakle, đaci u Vojvodini nastavu neće imati za vreme Uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru od 10. do 13. aprila, kao i za vreme ovih praznika po Julijanskom kalendaru od 17. do 20. aprila, prenose mediji.

Nastavu na daljinu imaće 14,15. i 16. aprila, dok u ostatku Srbije, za koji školski kalendar donosi Ministarstvo prosvete, nastave neće biti samo od 17. do 20. aprila.

Đaci u Vojvodini moći će i kasnije da odgledaju časove koji će se emitovati na programima RTS-a, od 10. do 13. aprila, u vreme Uskršnjih praznika po Gregorijanskom kalendaru. 

U to vreme oni će na programima Radio Televizije Vojvodine i lokalnih televizija, na kojima se emituju časovi na jezicima nacionalnih manjina, moći da pogledaju edukativne sadržaje u vezi sa Uskrsom, kao i sadržaje koji se odnose na slobodno vreme učenika. 

Slične sadržaje, zajedno sa đacima u ostatku Srbije, i vojvođanski đaci će gledati od 17. do 20. aprila, kada su Uskršnji praznici po Julijanskom kalendaru.

Glavni izvor: dnevnik.rs, skolskiportal.rs

14/04/2020 09:54

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments