Novi Xiaomi Mi 12 dolazi sa Snapdragon 898 čipsetom i baterijom od 5.000 mAh?

17/10/2021 14:16

Novi Xiaomi Mi 12 dolazi sa Snapdragon 898 čipsetom i baterijom od 5.000 mAh?

Xiaomi je nedavno lansirao novu Civi seriju pametnih mobilnih telefona,  potpuno novog dizajna, koju kompanija reklamira kao najlepše pametne mobilne telefone u istoriji ove robne marke. Glasine ukazuju da bi buduća perjanica kompanije, Xiaomi Mi 12, mogao da preuzme istu dizajnerski jezik.

Sada se na internetu pojavio novi izveštaj, koji otkriva više detalja o predstojećem vodećem Xiaomi aparatu. Kolaju glasine da će novi Mi 12 biti lakši i tanji s nekoliko poboljšanja u pogledu izgleda u poređenju s Mi 11.

Takođe se tvrdi da će novajlija koristiti dvojezgarske materijale i dizajnerski obrazac, što u određenoj meri može povećati energetsku gustinu, dok se u isto vreme najavljuje baterija od 5000 mAh. To znači da će pametni telefon imati tanje kućište uprkos tome što poseduje bateriju većeg kapaciteta.

Uređaj će imati keramički zadnji panel, što nije prvi put da Xiaomi usvaja dotično rešenje za svoj vodeći model. Mi MIX 4 već sada poseduje keramičko kućište.

Nedavno je Digital Chat Station otkrio da će Mi 12 imati tanje okvire i kućište, što će omogućiti bolje iskustvo korišćenja. Pored toga, dodaje se da će zakrivljeni ekran u premijum ponudi biti zamijenjen hiperboloidnim rešenjem, kao i da će biti veći u odnosu na kućište nego što je to slučaj s aktuelnim modelom.

Što se čipseta tiče, u igri je Qualcomm Snapdragon 898, koji tek treba da stupi na tržište. Ukoliko napravimo analogiju s praksom u prošlosti, Mi 12 bi mogao da bude prvi pametni telefon na svetu pokretan Snapdragon 898 SoC-om.

Takođe se tvrdi da će nova postavka kamere u Mi 12 seriji imati glavni senzor od 50 megapiksela a ne jedinicu od 200 megapiksela o kojoj se spekulisalo. Za sada, ne postoji način da se to potvrdi, ali kako se datum lansiranja bude bližio, tako ćemo imati više informacije o vodećem pametnom mobilnom telefonu kineske kompanije.

17/10/2021 14:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments