Ovo su najbogatiji pisci na svetu!

14/08/2017 17:11

Ovo su najbogatiji pisci na svetu!

Iako smo možda dosad iz istorije učili da pisanje zapravo i nije baš najunosniji posao, naredna lista nas je i te kako razuverila. Ideje ovih pisaca donele su im svetsku slavu i bankovne račune „teške“ i do stotinu miliona dolara!

Stefani Mejer

Američka spisateljica autorka je „Sumrak sage“- ljubavne priče o tinejdžerki, vampiru i vukodlaku. Iako ju je, pre objavljivanja knjige, odbilo čak 14 izdavača, njeno delo postalo je najprodavanija knjiga 2008. godine u SAD, a zatim, snimljeni su i filmovi. Sve ukupno dosad, Stefani je zaradila 180 miliona dolara.

Stefani Mejer

Džon Grišam

Inspirisan svojim prvim poslom, ovaj pravnik, a kasnije i pisac, napisao je niz trilera koji su za kratko vreme zaludeli ceo svet. Najprodavanije knjige su mu „Firma“ i „Vreme za ubijanje“. Grišam je dosad, za svoja dela, osvojio brojne prestižne nagrade, a svoj bankovni račun obogatio je sa 200 miliona dolara.

Danijela Stil

Gospođa Stil piše uglavnom drame i ljubavne priče prepune prevara, samoubistava i ucena. Širom sveta, prodala je preko 800 miliona kopija svojih knjiga, a neke od njih postale su i bestseleri. Zasad, Danijela je zaradila 375 miliona dolara.

Stiven King

„Bekstvo iz Šošenka“ , „To“, „Isijavanje“ samo su neki od naslova koje je napisao legendarni Stiven King. Ovaj pisac, glumac, scenarista i muzičar dosad je zaradio 400 miliona dolara, a rimejk filma prema knjigi o zastrašujućem klovnu iz 1986. godine dolazi u bioskope u septembru.

Stiven King

Džim Dejvis

Otac lenjog mačka Garfilda dosad je dobio mnogobrojne kangrade, uključujući i Emija za najbolji animacijski program. Džim je zaradio 800 miliona dolara, a jedan deo novca potrošio je i za otvaranje fondacije za dečju pismenost „Profesor Garfild“.

Dž.K. Rouling

Žena koja je dobila ideju za roman dok je putovala vozom, Džoan Roling zaslužna je za stvaranje Harija Potera, Hogvorsta, Dambldora i „onog čije se ime ne spominje“. Dž.K.. Rouling zapravo je jedna od najplaćenijih autorki svih vremena i jedna od najbogatijih ljudi na svetu. Ova činjenica ni ne čudi, kada zavirimo u njen bankovni račun. Naime, Rolingova je zaradila milijardu dolara na knjigama o čuvenom čarobnjaku.

Džordž R.R. Martin

Jedini koji bi mogao da bude konkurencija J.K. Roling, jeste pisac genijalne Igre prestola“. Iako je dosad zaradio „samo“ 15 miliona dolara, Džorž treba da završi poslednju knjigu, a veliko finale serije očekuje se sledeće godine.

14/08/2017 17:11

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments