Obavezne maske stalno i svuda!

16/10/2020 16:18

Obavezne maske stalno i svuda!

Jutros je Tanjug preneo izjavu Dijane Kisić Tepavčević ispred Kriznog štaba u kojoj je najavljeno pooštravanja mera koje se tiču zaštiitre od kovid virusa.

Odlučili smo da se pooštre se do sad mere,u smislu kontrole njihove primene, tako da se zabranjuju okupljanja i maske treba da nosimo svi stalno uključujući i otvorene prostore i ta mera stupa na snagu praktično odmah, rekla je Dijana Kisić Tepavčević ispred Kriznog štaba.

Od danas se uvodi zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju različita okuplanja za veći broj ljudi, dodala je Kisić Tepavčević.

Radno vreme ugostiteljskih objekata i dalje će biti do 23 sata, a što se tiče njihovog samog funkcionisanja tu su propisane striktne mere, a od danas svi uslužni objekti bi trebalo da imaju odgovorno lice koje će imati za cilj da se striktno sprovode sve mere, saopšteno je na konferenciji za javnost nakon sednice Kriznog štaba.

„Svedoci smo da broj obolelih polako raste, situacija u Srbiji je povoljnija nego u zemljama Evrope, ali to ne bi trebalo da nas teši jer virus ima veliki potencijal zbog širenja. Na nama je da to zaustavimo. Nalazimo se u sezoni respiratornih infekcija, a sada je i onaj period godine kada se i korona virus najlakše prenosi“, navela je Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, opšte mere – fizičko distanciranje i nošenje maski pokazale su se kao efikasne.

„To su osnovne mere koje spašavaju živote. Sve druge koje se donose, u smislu ograničenja rada objekata ili druge restrikcije su u cilju da se mere koje postoje strožije primenjuju“, istakla je članica Kriznog štaba. 

Od ponedeljka beogradska Arena biće spremna da primi kovid pacijente kako bi ostale bolnice nastavile da funkcionišu, dodala je.

16/10/2020 16:18

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments