WikiLive konferencija za Vikipedijance

01/04/2015 12:16

WikiLive konferencija za Vikipedijance

Konferencija WikiLive 2015, koja se održava 25. i 26. aprila, organizuje Vikimedija Srbije. Ova konferencija ima za cilj međusobno upoznavanje urednika Vikipedije i svih onih koji to žele da postanu.

WikiLive 2015 konferencija održava se u maloj sali SKC-a sa početkom u 10 časova.

Vikipedijanci koji ne žive u Beogradu mogu se prijaviti za stipendiju tako što će popuniti formular i objasniti šta očekuju od konferencije na kojoj žele da učestvuju. Za stipendiju mogu konkurisati svi, a prednost će imati aktivni Vikipedijanci.

Rok za apliciranje za stipendiju je 10. april.

Kako bi učestvovali na konferenciji, svi koji nisu konkurisali za stipendiju moraju popuniti registraciju.

Teme na WikiLive 2015 konferenciji biće iz Viki sveta, kao što su – korišćenje botova, slobodnih licenci, masovnih unosa, povećanje kvaliteta članaka i slično. U nedelji konferencije biće organizovani i drugi programi kao što su foto ture, viki vioskop, viki izložbe. Ove aktivnosti biće otvorene za sve zainteresovani, a ne samo za učesnike konferencije.

Više informacija dostupno je slanjem mejla na adresu [email protected].

Organizator programa je NVO Vikimedija Srbije, a partner je Studentski kulturni centar (SKC).

Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje koje deluje kao Vikimedijin ogranak u Srbiji. Cilj ovog udruženja je da promoviše i podrži stvaranje, sakupljanje i umnožavanje slobodnog sadržaja na srpakom jeziku na neprofitan način, čime podržava ideju da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

Zadružbina Vikimedija je međunarodna, neprofitna organizacija koja se stara o Vikipediji i drugim projektima – Vikivesti, Vikirečnik, Vikiknjige, Vikizvornik, Vikicitati, Vikivrste i Vikimedija.

01/04/2015 12:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments