Prijava za drugu internet školu digitalnog novinarstva

23/06/2016 15:06

Prijava za drugu internet školu digitalnog novinarstva

Raspisan je konkurs za prijavu u drugu internet školu digitalnog novinarstva u Srbiji, koju organizuje Slavko Ćuruvija fondacija.

Krajnji rok za prijavu je sreda, 6. jul 2016. godine.

Program interent škole digitalnog novinarstva održava se od 29. jula do 21. oktobra 2016. godine.

Škola je namenjena zaposlenim i nezaposlenim novinarima od 22 do 30 godina starosti, dok prednost prilikom prijave imaju oni koji rade za lokalne medije.

Kandidati moraju imati najmanje dve godine redakcijskog iskustva, napredno znanje pisanog i govornog engleskog jezika i visok nivo poznavanja rada na računaru.

Pored veština koje su neophodne za rad u digitalnom okruženju, polaznici će steći uvid u metode i iskustva istraživačkih i analitičkih novnara, a poseban deo programa posvećen je etičkim standardima.

Najveći deo aktivnosti Škole biće organizovan na internetu, a biće održane i tri žive vikend-radionice u Beogradu.

Među predavačima biće Pavle Zlatić, glavni i odgovorni urednik sajta B92, Branko Čečen, dorektor Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Tamara Skroza, novinarka nedeljnika “Vreme” i članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, Perica Gunjić, glavni i odgovorni urednik sajta “Cenzolovka” i mnogi drugi poznati novinari.

Najbolji polaznik ili polaznica Škole, koju Slavko Ćuruvija fondacija organizuje uz podršku američke Nacionalne zadužbine za demokratiju, dobiće priliku za besplatno usavršavanje u redakciji eminentnog onlajn medija u inostranstvu, u trajanju od dve nedelje.

Više informacija o Školi, uslovima i procesu prijave nalazi se ovde.

23/06/2016 15:06

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments