Decembarski DaFED #39

26/11/2015 14:46

Decembarski DaFED #39

DaFED#39 održava se u utorak, 2. decembra 2015. godine sa početkom u 18 časova. Predavanja na temu Internet of Things će se održati u Amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu (Dr Zorana Đinđića bb).

DaFED#39-700px

Predavači na DaFED#39 su:

Nebojša Stojanović (DunavNET, Senior Software Developer) – kao senior programer-vođa radi u kompaniji DunavNET d.o.o. i profesionalno se razvojem softvera bavi već šest godina, pre svega projektovanjem i razvojem inovativnih web rešenja uz pomoć Microsoft tehnologija. Trenutno radi na nekoliko IoT rešenja u domenima pametnih gradova i poljoprivrede koja su bazirana na korišćenju komponenti Azure i FIWARE cloud platformi.

Vladan Joler (SHARE Fondacija, direktor) – profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i direktor SHARE fondacije – organizacije koja je posvećena zaštiti prava građana na Internetu.

Teme predavanja:

Uporedna analiza FIWARE i Microsoft Azure platformi i mogućnosti njihove primene u razvoju IoT rešenja – iskustva iz prakse, Nebojša Stojanović

  • Tokom predavanja će biti prikazana prakitčna primena FIWARE i Miscorosoft Azure plazgormi na primeru ekoNET IoT rešenja u domenu pametnih gradova (smart city) sa osvrtom na uporednu analizu servisa i odgovarajućih komponenti ovih platformi.

The Internet of Bad Things, Vladan Joler

  • Privatnost, nadgledanje i analiza meta podataka u kontekstu interneta stvari. Na koji način se vaši podaci prikupljaju, ko ih prikuplja, kako ih analizira i kako se koriste. Uvod u mogući distopijski scenario.

Prisustvovanje na DaFED okupljanjima je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog kapaciteta prostora potrebno da svoje prisustvo potvrdite na zvaničnom sajtu organizacije.

Više informacija o DaFED-u nalazi se u zvaničnoj Fejsbuk grupi, fan stranici i na Tviteru.

Sponzori decembarskog DaFED-a su kompanije Vega IT Sourcing i Eton Digital.

26/11/2015 14:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments