Kako da promenite font na android uređaju

10/09/2014 10:43

Kako da promenite font na android uređaju

Ukoliko vam je dosadio vaš android i želite neku promenu, a da to ne bude trošenje novca na drugi uređaj, na pravom ste mestu.

Srećom, android je sistem koji vam dozvoljava da ga menjate i prilagođavate svojim potrebama. Osim menjanja tapeta, tema i ikonica, postoji i jedna opcija za koju dosta korisnika ne zna – možete da promenite i font slova.

Veoma je lako, i može vam pomoći ukoliko vam se tekst čini previše sitan, ili ukoliko mislite da je prevelik može da bude manji.

Menjanje fonta u podešavanjima

Menjanje fonta u podešavanjima

Prvo treba da potražite “Display” u podešavanjima. Na nekim telefonima i tabletima možete ga pronaći u odeljku “Device”.

Zatim treba da pritisnete opciju “Font (style)” i da odaberete željeni font. Možete i da skinete druge fontove ukoliko vam se postojeći ne sviđaju. Ukoliko koristite uži font, nazivi aplikacija vam se neće preklapati na početnom ekranu. Možete da podesite i veličinu fonta.

Mali savet: ukoliko na vašem telefonu ne postoji opcija za skidanje drugih fontova, možete u Play prodavnici da potražite druge fontove i skinete ih.

Nakon što primenite promene, novi font koji ste izabrali će se primeniti na vaš uređaj, čak i na (skoro) sve android aplikacije.

Pogledajte i video tutorijal kako promeniti font na android uređajima:

10/09/2014 10:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments