Uštedite bateriju laptopa – uz ovaj pretraživač!

19/05/2016 09:03

Uštedite bateriju laptopa – uz ovaj pretraživač!

Svakodnevno više sati provodite za svojim laptopom? Koliko puta za to vreme morate da ga napunite? Produžite trajanje baterije za čak 50 odsto uz pomoć ovog pretraživača.

Definitivno najčešće korišćen internet pretraživač je Chrome, ali jedan pretraživač ima opciju koja bi se mnogima mogla dopasti. Da li će to biti dovoljno da sa trona zbaci Google-ov pretraživač?

Opera je internet pretraživač koji svojim korisnicima (kojih ima tek dva odsto od ukupnog broja ljudi koji koriste i pretražuju internet) nudi opciju uštede baterije na laptopu – i to za čak 50 odsto!

opera

Zahvaljujući Operi baterija na laptopu će moći da traje mnogo duže, što je posebno korisno onima koji ne mogu ni minut da se razdvoje od svog prenosivom računara.

Opcija pod nazivom “power-saving” se na Operi uključuje veoma jednostavno. Svaki put kada laptop isključite sa punjača – automatski će se ikonica ove opcije pojaviti na ekranu, a samo jednim kliko na nju aktiviraćete poseban mod i trajanje baterije biće znatno produženo.

opera gif

Kako Opera štedi bateriju?

Aktivacijom “power-saving” opcije pretraživač Opera pojednostaljuje kod stranica i smanjuje nivo animacija na minimum, a pored toga smanjuje i aktivnost tabova koji rade u pozadini, kao i frejmrej na 30 frejmova po sekundi.

19/05/2016 09:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments