Šta treba obezbediti detetu dok je u izolaciji

25/03/2020 13:22

Šta treba obezbediti detetu dok je u izolaciji

Trenutno se u svetu vodi bitka sa korona virusom. Kao bezbedonosnu meru, vlade mnogih zemalja su donele odluku da ograniče mogućnost kretanja na javnim mestima.

Ova odluka podrazumeva uvođenje mera kao što su rad od kuće, tamo gde je to moguće, zatvaranje obrazovnih institucija i uvođenje virtuelnog praćenja nastave.

Ovakva mera otežava raditeljima brigu o deci, zato što treba da vode računa o njima u toku celog dana i da obavljaju profesionalne obaveze.

Ipak, ako odrasli uspeju da obezbede deci konstantne aktivnosti, biće im mnogo lakše da organizuju i da postignu sve.

Evo kako možete da zaokupite decu

Sva deca vole da crtaju i pišu, tako da su ove aktivnosti jedne od najpreporučljivijih u ovom periodu, zato što mogu zaokupiti pažnji dece satima, a takođe su i korisne u procesu učenja. Na ovaj način, neće se osetiti pauza u pohađanju časova.

Crtani filmovi i filmovi za decu su idealne metode kojima možete zaokupiti dečiju pažnju. Možete pronaći interaktivne i edukativne dečije sadržaje, koji ne samo da su zanimljivi, nego su i korisni.

Izolacija podrazumeva čitave dane sedenja u kući, a sedelački način života može imati neželjene efekte. To što dane provodite u kući ne znači da treba da odustanete od fizičke aktivnosti, samo gtreba da je prilagodite postojećim uslovima.

Ukoliko imate dvorište, vama je mnogo lakše nego onima koji žive u stanu. Ako živite u stanu, možete raditi sa decom gimnastiku, sklekove, čučnjeve i mnogo toga drugog. Na taj način ćete i vi i vaše dete ostati u kondiciji.

Izolacija nije prijatna, ali je neophodna. Potrudite se da budete fizički aktivni kako biste ostali u formi, kako biste se osećali bolje, a na taj način će vam i vreme brže prolaziti.

25/03/2020 13:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments