Počelo prijavljivanje u vojne škole

16/02/2015 15:51

Počelo prijavljivanje u vojne škole

Konkurs za prijem učenika i kadeta u vojne škole otvoren je do 31. marta 2015. godine.

U Vojnu gimnaziju ove godine biće primljeno 90 učenika, na Vojnoj akademiji biće upisano 99 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije ove godine prima 25 kadeta.

Prema rečima rektora Univerziteta odbrane general-majora Mladena Vuruna, nakon završenog školovanja u Vojnoj akademiji, svi mladi biće raspoređeni u jedinice Vojske Srbije i na Medicinskom fakultetu VMA. Na ovaj način, svi studenti Vojne akademije nakon studiranja imaće posao.

U Vojnoj akademiji i Vojnoj gimnaziji do 31. marta svake subote biće organizovane akcije “Otvorena vrata”, kako bi svi zainteresovani mogli da se informišu o kapacetima i mogućnostima unutar ovih institucija, kao i prijavljivanju i školovanju, a zaposleni će im u tome pomoći.

Učenici i kadeti će za vreme trajanja školovanja imeti obezbeđen smeštaj i hranu i onternatima, a uz to imaju i mogunost da koriste nastavnu literaturu, Sportski centar, biblioteke i internet centre u sklopu internata Vojne akademije i Vojne gimnazije.

Kako bi konkurisali za upis u vojne škole, svi zainteresvani mogu da podnestu prijavu u centru Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, a uz prijavu je potrebno priložiti i neophodnu dokumentaciju.

Više o konkursu i neophodnim dokumentima nalazi se na sajtovima Ministarstva odbrane, Univerziteta odbrane, Vojne akademije, Vojnomedicinske akademije i Vojne gimnazije gde je konkurs i objavljen.

Izvor: Tanjug

16/02/2015 15:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments