Plan nadoknade propuštenih dana u prvom polugodištu

23/01/2017 10:09

Plan nadoknade propuštenih dana u prvom polugodištu

Učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije centralne Srbije, koji su propustili nastavne dane zbog epidemije gripa i vremenskih neprilika moraće da nadoknade nastavu.

Odluku o nadoknadi nastavnih dana i časova koji nisu realizovani posle prvog dela zimskog raspusta škole će morati da dostave nadležnoj školskoj upravi na saglasnost najkasnije do 24. januara 2017. godine.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predlaže da se nadoknada realizuje skraćenjem trajanja zimskog raspusta, ukoliko ne postoje druge ograničavajuće okolnosti, kao što su problemi sa grejanjem, nedostatkom enerhenata i drugim instalacijama, problemi sa prevozom učenika i nastavnika i slično.

Prva mogućnost je da nastava u drugom polugodištu počne u četvrtak 9. februara, umesto u ponedeljak, 13. februara 2017. godine, kako je predviđeno kalendarom rada za ovu školsku godinu.

Kao druga opcija navodi se produženje prvod polugodišta do 30. i 31. januara 2017. godine, iako je ono trebalo da se završi u petak, 27. januara.

Pročitajte i: Radne subote i neradni dani u školskoj godini

Nastavni dani se mogu nadoknaditi i samo subotom, tako što će se iskoristiti preostale subote u prvom polugodištu i/ili subote u drugom polugodištu.

Škole kojima predstavljeni predlozi ne odgovaraju moraju u pripremi svog plana nadoknade nastave da imaju u vidu ravnomerno opterećenje učenika u predstojećim emsecima i druge školske aktivnosti i obavete, među kojima se nalazi i probni završni ispit.

23/01/2017 10:09

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments