Besplatan kreativni vikend za sve srednjoškolce na Fakultetu savremenih umetnosti 14. i 15. maja

05/05/2022 13:45

Besplatan kreativni vikend za sve srednjoškolce na Fakultetu savremenih umetnosti 14. i 15. maja

Ako idete u srednju školu, a imate talenta za umetnost i volite različite kreativne stvari, onda biste 14. i 15. maja trebalo da budete na Fakultetu savremenih umetnosti. FSU i ove godine organizuje Creative Workshop Art Weekend. Biće organizovane radionice iz devet različitih oblasti – grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, modnog dizajna, multimedijalne produkcije, novinarstva, muzičkih komunikacija i game arta.

Učešće u radionicama je potpuno besplatno, ali je broj mesta ograničen na 15 učesnika po radionici, zbog čega je potrebno da se prijavite na vreme. 

Dakle, ako ste srednjoškolac kreativac, odaberite umetničku oblast koja vas zanima, prijavite se i dođite da uživamo u zajedničkim kreacijama i idejama

Creative Workshop Art Weekend održava se u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd) i zamišljen je kao mesto gde će se sresti ljudi koji imaju ista interesovanja ili talente. Svi učesnici dobijaju sertifikat za učešće u radionicama.

Više o kreativnim radionicama pogledajte na ovoj stranici

Devet umetničkih radionica za srednjoškolce kreativce

FSU organizuje devet radionica namenjenih srednjoškolcima. Potrebno je samo da izaberu oblast koja ih najviše zanima i odluče da li žele da učestvuju u radionicama grafičkog dizajna, dizajna enterijera, modnog dizajna ili game arta, ili su pak zaljubljenici u glumu, slikarstvo, produkciju, muziku ili savremeno novinarstvo. Jedan učenik može da se prijavi samo za jednu radionicu. 

GRAFIČKI DIZAJN: Reciklaža u centru pažnje

Danas su grafički dizajneri pravi multimedijalni umetnici, a recikliranje je važna tema današnjice. Recikliranjem, kolažiranjem, ilustrovanjem i fotografijom postojećem materijalu dajte novi kontekst i svoj kreativni pečat.

GLUMA: Kako da postaneš glumac multimedijalac

Savremeni glumci ne vode računa samo o nastupima i sceni. Oni su danas obučeni za nastupe u novim medijima i medijskim sadržajima. Važno je da se vodi računa o tehnici glasa, imidžu, scenskoj igri i razumevanju muzike. Naučite kako se na sceni grade karakter i lik. Dobar glas i pevanje sastavni su deo scenskog nastupa. Naučite kako da vas publika odmah zavoli.

DIZAJN ENTERIJERA: Upoznajte osnove dizajniranja unutrašnjeg prostora

Veliki izazov postavljen je pred učesnike ove radionice. Zamislite, kolažirajte, nacrtajte kako vi zamišljate svoj prostor iz snova. Upoznajte se sa osnovama enterijera kroz principe i elemente dizajna, kao i njihovim potencijalima koje pružaju u okviru intervencija u prostoru. Čeka vas praktičan rad na konceptualnoj maketi, crtežu ili kolažu.

SLIKARSTVO: Crtanje i slikanje po modelu

Pokažite sav svoj talenat crtanja i slikanja po modelu u uzbudljivim i interesantnim ateljeima Fakulteta savremenih umetnosti. Imaćete profesionalnog modela i svu moguću podršku. Imaćete priliku da osetite kako to izgleda biti student slikarstva na FSU.

MODNI DIZAJN: Napravi najoriginalnije aksesoare za glavu

Ove godine tema je i više nego inspirativna. Ako ste zaljubljenici u šešire, kape, rajfove, tijare, trake za kosu, gumice, šnale, ukosnice, sada imate priliku da pokažete svu svoju kreativnost.

MULTIMEDIJALNA PRODUKCIJA: Šta sve podrazumeva uspešno brendiranje

Kako da od nekog proizvoda napravite brend, šta je sve potrebno da posedujete od znanja i veština, šta je to marketinški fenomen brendiranja? Krenućemo od proizvoda i usluga a stići do samobrendiranja ličnosti i pojedinaca u kreativnim industrijama i šou-biznisu.

NOVINARSTVO: Prepoznajte „fake news” i saznajte šta treba da ima tv lice digitalnog doba

Preplavljeni smo lažnim vestima na dnevnom nivou i mnogi se više ne snalaze u borbi da u toj poplavi netačnih informacija nekako isplivaju. Pored prepoznavanja lažnih vesti, ovogodišnje radionice omogućiće polaznicima da saznaju šta sve podrazumeva pojam TV lica u digitalnom dobu.

MUZIČKE KOMUNIKACIJE: Muzički performans

Muzički performans je savremeni vid umetničkog izražavanja. U zavisnosti od toga da li se realizuju uživo, na sceni ili kao deo moderne medijske produkcije, projekti ovakvog tipa predstavljaju umetnički izazov u okviru koga muzika svojim specifičnim izražajnim mogućnostima uspostavlja komunikacijski kanal sa najširim auditorijumom.

GAME ART: Kreiranje karaktera i prostora u video-igrama

Pored podsticanja kreativnosti i učenja kroz zabavu, uvidećete koliko je discipline i posvećenosti potrebno u kreiranju karaktera i prostora za potrebe video-igara. 

BONUS ZA SVE UČESNIKE: VR ZA SVE – Prebaci talenat u virtuelni svet

Vikend kreativnih vibracija na FSU završavate bonus radionicom za sve učesnike. Zajedničko predavanje o upotrebi VR-a u crtanju planirano je za kraj. Svi će dobiti priliku da se upoznaju sa uređajem HTC Vive VR, koji predstavlja najsavremeniju tehnologiju u slikarstvu i dizajnu. Kreirajte umetnička dela u virtuelnoj realnosti i premestite se u drugu, sopstvenu realnost.

Obezbedite svoje mesto u okviru kreativnog vikenda i uživajte u danima umetnosti koje je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Svi oni koji žele da se upoznaju sa savremenim tendencijama u art-svetu, da upoznaju ljude sličnih interesovanja i da sa radionica ponesu dragoceno iskustvo potrebno je da prijavu popune do srede, 11. maja, do ponoći, kada se prijave zatvaraju. Prijavite se besplatno preko ove stranice.

05/05/2022 13:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments