Trening istraživačkog novinarstva

07/09/2015 10:33

Trening istraživačkog novinarstva

Međunarodna mreža Terraforming (Švedska), Centar za edukaciju, ekologiju i studije javnostii medija (Srbija) i Akademija humanističkih nauka (Crna Gora) organizuju međunarodni trening istraživačkog novinarstva u oblasti finansija.

Trening, koji se održava 3. i 4, oktobra u Beogradu, namenjen je studentima novinarstva završnih godina, kao i mladim novinarima koji se interesuju za ovu temu.

Prijavljivanje se vrši do 10. septembra.

Predavači na treningu biće eminentni profesori i novinari iz Srbije, Holandije, Švedske, kao i drugi stručnjaci koji imaju više godina iskustva u ovoj oblasti.

Trening je besplatan za sve učesnike, a nakon programa svi će dobiti međunarnodni sertifikat o završenom treningu. Osim toga, nakon treninga predviđen je mentorski rad u grupama kako bi polaznici imali mogućnost da razviju svoje istraživačke radove koji će biti prezentovani u novembru 2015. godine.

Najbolji radovi polaznika treninga biće plasirani u srpskim, crnogorskim i švedskim medijima.

Većina predavanja će se održavati na srpskom jeziku, ali zbog učešća predavača iz inostranstva neophodno je da polaznici treninga imaju napredno znanje engleskog jezika.

Broj polaznika je 20 zbog što boljeg organizovanja individualnog i grupnog rada nakon trening.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara koji se nalazi ovde, gde se mogu pronaći i sve potrebne informacije o treningu.

Izabrani kandidati biće kontaktirani do 25. septembra.

07/09/2015 10:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments