Dan za podnošenje žalbi

20/06/2016 09:51

Dan za podnošenje žalbi

Nakon što su u nedelju, 19. juna, zvanično objavljeni preliminarni rezultati male mature, učenici imaju pravo da ukoliko smatraju da su oštećeni prilikom bodovanja, podnesu žalbu.

Dan za žalbe je ponedeljak, 20. jun, kada će od 8 do 16 časova u školama u kojima se održavalo polaganje male mature, budući srednjoškolci moći da prilože svoje primedbe.

Žalbe se podnose uz prisustvo roditelja najpre komisiji osnovne škole, a oni koij i nakon toga budu smatrali da su oštećeni mogu narednog dana, 21. juna da svoje žalbe podnesu okružnoj upisnoj komisiji.

Nakon isteka roka za žalbe praviće se konačna rang lista, koja će zvanično biti objavljena u petak, 24. juna, posle čega sledi popunjavanje liste želja i upis u srednje škole.

Kalendar upisa 2016/2017

20/06/2016 09:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
AAAAA
7 godine ranije

Vecina roditelja je ulozila prigovor na 4. pitanje kombinovanog testa (fizika je u pitanju) jer su u materijalu za pripremanje maturskog naveli da postoje dva resenja, slika 3 i slika 4. Na testu nisu priznali sliku 3 kao tacan odgovor. Ako je u pripremnom materijalu bila greska kojom su doveli u zabludu decu, da li je fer da im sad ne priznaju odgovor za koji su rekli da je tacan?