Raspisan konkurs za prijem 1.000 mladih doktoranata na naučnoistraživačke projekte

05/03/2018 08:56

Raspisan konkurs za prijem 1.000 mladih doktoranata na naučnoistraživačke projekte

Prvi put nakon sedam godina, raspisan je konkurs kojim se sistemski omogućava prijem 1.000 mladih doktoranata na naučnoistraživačke projekte koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Uslovi konkursa

Rok za podnošenje prijave je 16. mart, a na njega mogu da se prijave svi studenti doktorskih akademskih studija bez obzira da li su se ranije prijavljivali na svojim institutima, fakultetima ili univerzitetima.

Da bi se prijavili na konkurs potrebno je da su državljani Republike Srbije, da imaju najviše 30 godina, redovnost studiranja i ukupnu prosečnu ocenu 9.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije da se dugo očekivalo da se pokrene novi projektni ciklus, ali da je zaključeno da bi to napravilo izvestan nered u istraživačkim krugovima.

On je dodao i da je predviđeno da se u postojeće projekte uključi od 50 do 100 istraživača srpskog porekla koji su u inostranstvu. Šarčević je podsetio da je trenutno na projektima uključeno 3.090 studenata doktorskih studija i da osim toga Ministarstvo stipendira još 395 doktoranata.

05/03/2018 08:56

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments