“Igralište za inovaciju” u Srbiji

27/08/2015 11:53

“Igralište za inovaciju” u Srbiji

Jedinstveni naučno-popularni spektakl koji se održava povodom 150 godina od osnivanja BASF-a – “Igralište za inovacije”, održaće se širom Srednje Evrope.

Igralište za inovacije” u Srbiju stiže 25. septembra kada će se održati na zapadnom platou Kombank Arene.

Na površini od oko 1.200 metara kvadratnih studenti, profesori, demonstratori, mladi naučnici i istraživači će eksperimentima, zanimljivim demonstracijama i predavanjima posetiocima dati priliku da se upoznaju sa najinteresantnijim stranama prirodnih nakuka, kao što su hemija, fizika i druge nauke.

BASF organizuje “Igralište za inovacije” za učenike osnovnih i srednjih škola, pa tako oni mogu, organizovano preko škola, da se prijave i besplatno posete ovu naučno popularnu manifstaciju koja će trajati od 17 časova do 1 čas posle ponoći.

Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu i Centar za promociju nauke Republike Srbije organizuju program učeničkih poseta u Srbiji, a podrška stiže i od međunarodne prgnaizacije Dostignuća mladih.

U događaj će biti uključeni i studenti-volonteri sa Hemijskog fakulteta, kao i doktoranti i profesori koji će držati kratka, naučno-popularna predavanja svim prisutnim.

27/08/2015 11:53

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments