Ako volite da putujete, ovo su idealna zanimanja za vas

25/07/2014 11:52

Ako volite da putujete, ovo su idealna zanimanja za vas

Neka od zanimanja kao što su stjuardesa, radnik na brodu, turistički vodič, nude nešto što ih razlikuje od ostalih zanimanja – putovanje na destinacije o kojima ste maštali.

Svi mi bismo hteli da odemo na Bahame, Havaje, vidimo Ajfelovu kulu, Nijagarine vodopade, ali nažalost mnogi od nas nemaju dovoljno novca i o tome mogu samo da sanjaju. Baveći se nekim od ovih poslova, možda nećete spavati u najluksuznijim hotelima, ali ćete sigurno posetiti neke od znamenitosti o kojima ste sanjali. Sve popularniji oblik putovanja je i rad u stranim zemljama, gde se zarađeni novac potroši na razgledanje lepota upravo te zemlje.

Turistički vodič

Vaš posao bi najprostije rečeno bio pokazivanje znamenitosti i prirodnih lepota drugim ljudima. Ima li lepšeg zanimanja? Zamislite da šetate Venecijom i ljudima otkrivate istoriju tog mesta… Baveći se ovim poslom možete obići bilo koji deo sveta.
Ovaj posao zahteva poznavanje jezika, kao i znanje o destinacijama i prirodnim lepotama, istoriju građevina, spomenika… Potrebno je da budete komunikativni, elokventni i zanimljivi ljudima. Nećete se obogatiti, ali ćete sigurno zaraditi dovoljno da uživate na tim putovanjima kad za to imate vremena.

Stjuardesa ili stjuard

Ukoliko nemate strah od letenja, radeći kao stjuardesa ili stjuard možete posetiti neke od najzanimljivijih destinacija. Posao vam neće dozvoljavati česta razgledanja, ali ćete ponekad biti slobodni dan ili dva u nekom gradu, koja možete iskoristiti za uživanje. Posao zahteva poznavanje jezika, otvorenost, ljubaznost. Sigurno nećete videti zarađene milione, ali ćete videti svet.

Rad na brodu

Posao na brodu ne razlikuje se mnogo od posla u avionu. Najveća razlika je u visini na kojoj se posao obavlja, dok se stvari koje se tiču putovanja u daleke i zanjimljive krajeve, ne razlikuju puno. Na brodu se mnogo radi, ali ćete dobiti priliku da vidite mesta koja drugačije ne biste videli. Slobodno vreme koje dobijete možete iskoristiti za razgledanje destinacija, koje ste oduvek želeli da vidite.

Bloger putopisac

Za mnoge od vas ovo bi bila idealna kombinacija. Putujete svetom i pišete o onome što vidite i što vas oduševljava. Sjajno, zar ne? Ipak, da ne bi sve bilo tako lepo, postoji i druga strana priče. Blogeri često putuju o svom trošku, da bi sponzori došli tek kasnije kad se izgradi ime. Svaki početak je težak, ali ako imate ušteđevinu, ljubav prema pisanju i putovanjima, vredi rizikovati.

Čuvanje dece u stranim zemljama

Sve više žena prijavljuje se za posao čuvanja dece, čak i na najudaljenijim kontinentima, Americi, Australiji… Ovo je idealan posao za one koji obožavaju decu. Pored čuvanja, dobijate priliku i da dobro zaradite i putujete. Naravno i ovaj posao zahteva poznavanje jezika, ali i odgovornost i iskustvo rada sa decom.

Mirovne snage

Malo ljudi se seti ovog zanimanja, kada razmišlja o poslovima kroz koje može da proputuje svet, dobrim delom iz razloga što to nije jednostavan posao. Kandidati koji se prijave prolaze razne testove gde mogu biti odvojeni od porodice i po nekoliko nedelja. Međutim, ako sve to prođu, dobijaju posao sa pristojnom zaradom i putovanja širom sveta.

Radite kao student

Najpopularniji oblik poslova kod studenata je putovanje u Ameriku. Prijavljujete se kod agencije, koja vam traži posao, a možete i vi sami da ga tražite kada pristignete u neki od američkih gradova. Kada nađete posao, slobodno vreme iskoristite na razgledanje gradova. Ranija iskustva su pokazala da studenti neretko rade i po dva posla, ali i pored toga uspeju da pronađu slobodno vreme za razgledanje turističkih destinacija.

Sezonski poslovi

U svakoj zemlji, usled sezonskih poslova, raste potražnja za radnicima. Takvi poslovi uglavnom zahtevaju fizički rad, uz mnogo sati rada, ali ipak ostavljaju dovoljno slobodnog vremena ukoliko želite da posetite znamenitosti tog grada ili regiona u kome radite.

25/07/2014 11:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments